23948sdkhjf

Ingen tegn på forfalsket mad i Danmark

Der blev ikke fundet alvorlige overtrædelser af fødevarelovgivningen i forbindelse med en international aktion rettet mod falske og farlige fødevarer.
Den såkaldte Operation Opson løb af stablen fra 28. november til 4. december og involverede bl.a. politi, toldvæsen og fødevaremyndigheder.

Aktionen der fandt sted i havne, lufthavne, forretninger og loppemarkeder i Danmark Bulgarien, Frankrig, Ungarn, Italien, Holland, Rumænien, Spanien, Tyrkiet og Storbritannien var koordineret af Interpol og Europol. Under aktionen blev der i de ti lande tilsammen beslaglagt flere hundrede ton falsk og ringe vin, ost, olivenolie og slik. Blandt andet 12.000 flasker vin for mere end 2,2 millioner kroner.

- De overtrædelser vi har set i Danmark var typisk mindre mærkningsfejl, der kun udløste indskærpelser, forklarer leder af Fødevarekontrollens Rejsehold, Michael Rosenmark.

- Men vi har ikke konstateret eksempler på overtrædelser på dansk grund, der truer hverken forbruger- eller fødevaresikkerheden i de 28 stikprøvekontroller vi var på. Imidlertid er det klart, at de meget massive fund der er gjort i udlandet betyder, at vi i den kommende tid holder øje med om der bliver markedsført forfalskede fødevarer fra udlandet i Danmark, understreger Michael Rosenmark

Dansk kontrol tidligere i år
Tidligere i år gennemførte Fødevarestyrelsen en kontrol- og vejledningskampagne, der viste, at størstedelen af de godt 200 virksomheder Fødevarestyrelsen dengang så nærmere på, levede op til reglerne for mærkning og markedsføring, når de udbød eksempelvis græske oliven og jomfruolivenolie fra Italien. Heller ikke den gang var der overtrædelser, der udløste hverken påbud, bøder eller politianmeldelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078