23948sdkhjf

- Vi håber på helt nyt bryghus i 2021

Viborg Bryghus har indtil videre skaffet cirka halvanden million kroner til sit planlagte nybyggeri ved at sælge nye andelsbeviser.

Og alt i alt er planerne så langt fremme, at bryghusdirektør Kasper Nielsen tror på, at et splinternyt bryghus kan stå klar inden udgangen af 2021.

- Vi vil jo gerne sælge andelsbeviser for mindst fire millioner kroner. Jo mere, vi kan få ind på den måde, jo mindre skal vi ud og låne, siger han.

Direktøren peger på, at der er budgetteret med udstyr alene for cirka fire millioner kroner. Dertil kommer udgfterne til den nye bygning, hvis placering og finansiering endnu ikke er fastlagt. 

- Men vi har kig på to konkrete steder. Vi bliver meget glade, hvis vi kan komme i gang med at grave i år, og så vil der nok gå et års tid med at få det nye bryghus klar. Så om et år eller halvandet kan vi måske være i gang det nye sted, håber Kasper Nielsen.

Kapacitetsproblemerne i det nuværende bryghus i Viborg betyder, at Viborg Bryghus får produceret over halvdelen af sit øl hos Thisted Bryghus, som Kasper Nielsen kalder "vores andet hjem".

Salget af andelsbeviser sker til 1.500 kroner stykket, så der et p.t. solgt cirka 1.000 stk. Ifølge direktøren har bryghuset ikke gjort ret meget ud af at få solgt flere andelsbeviser endnu i år, fordi der endnu ikke foreligger et helt konkret projekt for den nye bygning.

- Men vi slår er stort slag for det senere, varsler han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094