23948sdkhjf

Cloetta går sammen med LEAF

Fremover vil parterne i Norden, Italien og Nederlandene varetage porteføljerne for blandt andre Malaco, Cloetta, Läkerol og Ahlgrens bilar.
Det svenske konfektureselskab Cloetta har slået pjalterne sammen med LEAF. Dermed er der dannet en stærk alliance på konfekturemarkedet med en omsætning på 5,7 mia. svenske kroner.

Under navnet Cloetta vil parterne fremover varetage salget af varemærkerne Kexchoklad, Läkerol, Polly, Ahlgrens bilar, Plopp, Malaco og Cloetta i Skandinavien, Jenkki i Finland, Sperlari og Saila i Italien samt Red Band og Sportlife i Nederlandene.

Det nye Cloetta
Det forventes, at det nye Cloetta vil opnå et positivt afkast på 65 mio svenske kroner som følge af samarbejdet inden for de næste to år. På grund af omstruktureringer i LEAF forventer selskabet, at opnå besparelser på 45 mio. kr. med fuld effekt i løbet af 1. kvartal 2012.

Selskabet foreslår, at Bengt Baron fortsætter som VD mens Lennart Bylock indsættes som bestyrelsesformand for det nye Cloetta. Bengt Baron er for nuværende VD for LEAF. Lennart Bylock har mange års erfaring med bestyrelsesarbejde. Såvel Bengt Baron og Lennart Bylock er tidligere medlemmer af Cloetta Fazers bestyrelse.

- Sammen med LEAF bliver vi et betydeligt større foretagende og vil sammen bygge et endnu stærkere foretagende, siger Oluf Svenfelt, bestyrelsesforamnd for Cloetta.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.082