23948sdkhjf

Fuglsang tog en stribe store skrald og gik i sjældent minus

Selv om nettoomsætningen satte rekord og for første gang rundede 560 millioner kroner, fik bryggerikoncernen Fuglsang i 2019 sit første underskud siden 2011.

2019-resultatet efter skat i Fuglsang Holding blev et minus på 10,8 millioner kroner for koncernen, der omfatter Bryggeriet S.C. Fuglsang i Haderslev, sodavandsfabrikken Frem i Ribe og Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik i Haderslev. Året før var der et overskud på 12,3 millioner kroner.

Det samlede underskud i holdingselskabet sidste år blev en realitet, selv om der var et overskud på 17,9 millioner i maltvirksomheden og underskud på "kun" 2,1 millioner i Fuglsang-bryggeriet og 1,4 millioner i Frem.

Det hænger ifølge direktør Kim Fuglsang sammen med, at koncernen har foretaget en stribe nedskrivninger i holdingselskabet; udgifter, som ikke figurerer i regnskaberne for de enkelte selskaber.

Læs også: Fuglsang runder skarpt hjørne

- Det er store poster, som vi har fået af vejen. Projekter, som vi har valgt at sige, ikke bliver til noget, og så har vi taget skraldet i 2019. Først og fremmest har beslutningen om alligevel ikke at flytte Frem-tapperiet fra Ribe til Haderslev været dyr. Det har kostet millioner at opgive det projekt, fortæller Kim Fuglsang.

Læs også: Det danske ølmarked svinder

Han ønsker ikke at oplyse, hvilke andre projekter der har været med til at trække holdingregnskabet i minus, lige som koncernen ikke oplyser tal for omsætningen. Men bruttofortjenesten steg fra 16 millioner i 2018 til 24 millioner i 2019.

Under alle omstændigheder regner direktøren med, at Fuglsang Holding kommer ud af 2020 med nogenlunde samme resultat som i 2018, altså et plus i omegnen af 12 millioner kroner.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078