23948sdkhjf

Fremtiden er pakket ind i bæredygtighed

Hvordan bliver fremtidens emballager mere bæredygtige?

Det spørgsmål forsøger Dansk Materiale Netværk, Vejle Erhverv og Food Innovation House at svare på, når der afholdes gå-hjem-møde 30. september i Food Innovation House i Vejle.Baggrunden er, at intentionerne kan være de allerbedste, når man som producent forsøger at gøre det rigtige. Det kan være en jungle at finde rundt i, hvilke materialer der rent faktisk er de mest bæredygtige og cirkulære. Og hvor cirkulære er forbrugerne overhovedet? Og er biopolymere i emballager godt eller skidt? Det er blot nogle af de spørgsmål, der bliver belyst og forsøgt svaret på, når eksperterne går på scenen og giver et overblik over situationen.

På programmet er der blandt andet indlæg om fremtidens bæredygtige fødevareemballager og EU’s nye emballagedirektiv samt affaldsdirektiv, som indeholder krav om udvidet producentansvar og genanvendelse af 55 procent af husholdningsaffaldet i EU i 2025.

Derudover er der fokus på teknologier inden for fødevareemballager, som virksomhederne kan bruge til at overholde de nye direktiver. Herunder erstatning af flerlagsfolier samt teknologier, der kan forlænge fødevarens holdbarhed. Anvendelse af genanvendt plast til fødevareemballage er også på programmet.

Det er gratis at deltage.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.312