23948sdkhjf

Æggebakkeproducent sætter punktum for årelang varmesag

Tønder Fjernvarmeselskab og æggebakkeproducenten Hartmann har nu endelig fået afsluttet mange års uenighed om prisen på den overskudsvarme, som Tønder Fjernvarmeselskab fra 2003 til 2015 fik leveret fra Hartmann. 

Forsyningstilsynet godkendte den 7. maj 2020 den forligsaftale, som Tønder Fjernvarmeselskab og Hartmann indgik i november 2019. 

Forligsaftalen læner sig i al væsentlighed op ad den afgørelse, som Forsyningstilsynet traf i april 2019. 

Parterne har dermed undgået yderligere omkostninger til et årelangt juridisk slagsmål.

- Vi glæder os over at have fundet en god løsning på hele sagskomplekset, der har krævet for meget opmærksomhed for længe. Vi har haft en meget konstruktiv dialog med Tønder Fjernvarmeselskab, og enigheden har sikret, at vi kan sætte endeligt punktum i sagen, siger Torben Rosenkrantz-Theil, administrerende direktør i Hartmann. 

Læs også: Hartmann-direktør død efter tragisk ulykke

Lukning af sager

Selvom det allerede var i maj, at Forsyningstilsynet godkendte forligsaftalen, så har parterne først været klar til at melde noget endeligt ud nu. 

Der var nemlig lige et par ting, der skulle falde på plads først. 

- Vi havde en aftale om at vi skulle have afklaret lukningen af de retssager, der var tilknyttet sagen og som kørte, fortæller Peter Nørkjær, bestyrelsesformand hos Tønder Fjernvarmeselskab.

Læs også: Det dårlig overgik det gode for emballagegigant

Det betyder, at de relaterede sager i Vestre Landsret, Retten i Lyngby, Forsyningstilsynet og ved Energiklagenævnet er indstillet, så hele sagsforløbet er afsluttet. 

24 millioner i varmeselskabets favør

Hartmann leverede overskudsvarme fra fabrikkens kraftvarmeværk til Tønder Fjernvarmeselskab frem til begyndelsen af 2015, hvor Tønder Fjernvarmeselskab til sidst bad Hartmann om at lukke for varmen.

- Begge parter har brugt rigtig mange kræfter og ressourcer på sagen siden 2003, og vi var derfor glade for at mødes med Hartmanns nye ledelse flere gange i løbet af 2019 for at finde fælles fodslag og forhandle et fornuftigt forlig på plads. Det er lykkedes at få Forsyningstilsynets godkendelse, og vi kan nu lægge sagen bag os og i stedet fokusere på fremtiden, siger Peter Nørkjær, bestyrelsesformand for Tønder Fjernvarmeselskab. 

Med det sidste punktum i sagen får Tønder Fjernvarmeselskab nu lov at beholde de 24 millioner, der var afsat på en særkonto og som varmeselskabet i forbindelse med sagen havde tilbageholdt. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111