23948sdkhjf

Hårdt presset branche står til at miste milliardomsætning

Den danske restaurationsbranche er blandt de hårdest ramte af coronakrisen, og nu får restauratørerne endnu et spark, der for nogle kan blive fatalt.

Julearrangementer i tusindvis er aflyst efter skærpede restriktioner, og dermed mister de nødlidende restauranter en mulighed for at polstre sig til de stille måneder i januar og februar. Det skriver Finans.

- Vores vurdering er, at aflyste julefrokoster og julearrangementer vil betyde en mistet omsætning på 2,5 mia. kr. Juleperioden er blandt de allertravleste for restauranterne, men de seneste dage er aflysningerne strømmet ind, siger Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i brancheorganisationen Horesta, til Finans.

Landets restauranter er i forvejen underlagt en række restriktioner såsom forbud mod servering efter kl. 22. Nu er forsamlingsforbuddet sat ned til 10 personer, og virksomheder er af regeringen blevet anbefalet at aflyse sociale arrangementer – som for eksempel julefrokoster.

Det gør de nu i hobetal.

Også landets hoteller bliver ramt. Mange af dem har egne restauranter, hvor julefrokoster fylder meget i årets to sidste måneder, skriver Finans.

For ikke at glemme de virksomheder, der lever af at levere mad til den slags sammenkomster.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078