23948sdkhjf

Naturli’ bakker op om grønt kantineforslag: Vi er klar til at arbejde dag og nat

Regeringen præsenterede torsdag formiddag sit bud på en plan for den grønne omstilling, og højt på listen er et forslag om to kødfrie dage i alle statslige kantiner.

Det er endnu uvist, om der er opbakning til forslaget, men sikkert er det, at en af landets største producenter af plantebaserede fødevarer er klar til at levere til de omkring 100.000 offentligt ansatte, som dagligt bespises i kantinerne.

- Vi er klar til at arbejde dag og nat for at give en sublim, plantebaseret madoplevelse til kantinerne, lyder det fra en tilfreds direktør i Naturli’ Foods, Henrik Lund, til Food Supply.

- Vores cross category-tilgang til de produkter, vi tilbyder, gør, at vi er en full service-leverandør af plantebaserede madløsninger inden for kategorier som mejeri, fersk kød, pålæg, tilbehør og is - det hele produceret i Danmark, uddyber han.

 One small step...

Henrik Lund er selv veganer og bakker op om regeringens forslag til at nedbringe CO2-udslippet i Danmark med et berømt citat fra Neil Armstrong.

- Det forslag er det mest rigtige, vi kan gøre for hurtigt at levere CO2-sænkende tiltag i Danmark og verden, så det er jeg kæmpefan af. Desuden bliver det en ny madkulturoplevelse for de heldige mennesker, der nu kan nyde klimavenlig mad mindst to gange om ugen, siger han.

Præcis hvor stor effekt to kødløse dage i statens kantiner vil have har regeringen dog ikke kunnet redegøre for.

Henrik Lund peger på flere måder, det vil have en effekt, hvis så mange mennesker begynder at spise mere grønt i stedet for animalske proteiner:

- Det vil have en direkte indvirkning på følgende tre forhold, hvis du spørger mig: sænkning af drivhusgasudledningen, sænkning af offentlige sundhedsudgifter, og sidst men ikke mindst at alle igangværende statslige og kommunale projekter vil blive færdiggjort før tid pga. det energiboost, de ansatte vil opleve gennem en plantebaseret kost.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141