23948sdkhjf

Nedlukning barberer 100 mio. af omsætningen hos fiskevirksomhed

Forårets corona-nedlukning sætter et tydeligt mærke på regnskabet hos Prime Ocean A/S. Efter i flere år at have ligget stabilt omkring 700 mio. kroner, falder omsætningen hos Skagen-virksomheden med knap 200 mio. kroner i 2019/20-regnskabet.

Stor nordjysk fiskevirksomhed:
Covid-19 har kostet os 100 millioner kroner

Det skyldes for en stor del forårets corona-betingede nedlukning af de europæiske lande.

- Halvdelen af faldet skyldes, at vores priser er faldet, fordi vores råvarer er blevet billigere, mens den anden halvdel skyldes forårets nedlukning af vores markeder, siger direktør Niels Nordmann fra Prime Ocean til NORDJYSKE.

Når bundlinjen ikke falder i samme grad som omsætningen, skyldes det især faldet i råvarepriser.

Salg til detailhandlen stiger

Prime Ocean leverer torsk, laks og sej, der er fanget i Nordatlanten, og som forarbejdes på to fabrikker i Skagen. Fiskene eksporteres i fersk eller frossen tilstand til udlandet, primært de midt- og centraleuropæiske lande, hvor fiskegrossister, hotelkæder og detailhandlen er blandt aftagerne.

- Grossisterne og hotelkæderne har selvsagt været hårdt ramt af corona-nedlukningen, mens afsætningen til detailhandlen har været nogenlunde uberørt, siger Niels Nordmann om forskellen på kundegruppen.

Flere lande i Europa skærper igen restriktionerne på grund af corona. Prime Ocean-direktøren har derfor svært ved at spå om fremtiden.

- Det er simpelthen umuligt at sige, hvor hårdt genlukningen af de europæiske lande vil ramme vores afsætning, siger Niels Nordmann, som dog glæder sig over, at virksomheden har øget salget til detailhandlen.

Prime Ocean A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 497 688
Resultat af primær drift 12 14
Resultat før skat 13 17
Årets resultat 10 13
Samlede aktiver 111 143
Egenkapital 35 38
Antal ansatte 107 131
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109