23948sdkhjf

Nordjyske brødre tjener penge for 32. år i træk - men corona gør ondt

Det danske fødevarefirma Tomex, der er ejet af brødrene Tom og Bo Andersen, kan for 32. år i træk fremvise et regnskab med overskud.

Men den verdensomspændende coronapandemi har sat sine tydelige spor.

I det seneste regnskabsår, der sluttede med udgangen af juni, blev overskuddet næsten halveret. Fra 27 mio. kr. til 15 mio. kr.

Det resultat levede ikke op til forventningerne og skyldes især coronakrisen, skriver Tomex i regnskabet.

Kerneforretningen i Tomex, der holder til i Aalborg-forstaden Hasseris, er køb og salg af kød, mælkeprodukter og grøntsager.

Virksomheden eksporterer sine fødevarer til det meste af verden og omsatte i seneste regnskabsår for knap 1,5 mia. kr. Det var lidt mindre end året før.

Et usikkert år i vente

Tom Andersen forlod i 1988 et job som eksportchef hos firmaet Goodfood for at blive selvstændig i Tomex. Han ejer i dag sammen med sin bror 90 pct. af aktierne i Tomex-koncernen gennem holdingselskabet Tomex Holding ApS.

Ejerne trak i seneste regnskabsår 15 mio. kr. ud som udbytte. Det gjorde de også året før. Egenkapitalen i Tomex Danmark A/S er på 100 mio. kr.

I indeværende regnskabsår forventer Tomex at løfte både omsætningen og indtjeningen, fremgår det af regnskabet. Men covid-19 skaber fortsat usikkerhed, lyder det.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078