23948sdkhjf

Fynsk pastafabrik gearer op med endnu en linje

Tingene er sat i system hos ris- og pastaproducenten Ebrofrost, der er ved at udvide faciliteterne i Ørbæk på Fyn.

De eksisterende 6.000 kvadratmeter bliver ved årets udgang fordoblet med ny administration, frostlager, tørlager og et nyt produktionsafsnit. Her arbejder teknikerne lige nu med at opstille en ny, fuldautomatisk produktionslinje målrettet korte pastaer så som penne og skruer. Den samlede investering lyder på godt og vel 100 millioner kroner.

I forvejen har Ebrofrost tre fuldautomatiske linjer, hvor der i den ene udelukkende bliver fremstillet forskellige former for kogte ris, for eksempel langkærnede ris, risottoris, sushiris og jasminris.

I den anden gælder det forskellige kornprodukter som perlebyg, quinoa og bulgur, mens der i den tredje linje, som blev indviet i 2017, bliver fremstillet pastareder.

Fodrer med råvarer

Fællesnævneren for de tre linjer er, at medarbejderne fodrer linjerne med råvarer i den ene ende, og at produkterne kommer ud af linjerne i den anden ende som kogte og løsfrosne (IQF-frysning) i plastsække på 25 kilo. De forskellige processer gennem alle linjer sker vel at mærke som uberørte af menneskehånd.

- Vi har brugt mange millioner kroner på investeringer i automation. Da vi tog den tredje linje i brug for tre år siden, øgede vi produktionen på de to andre linjer med 50 procent, foruden den volumen den nye linje gav os, fortæller CEO Kim Kirkeby.

I alt bliver der produceret over 30 millioner kilo kogte og løsfrosne produkter om året i Ørbæk.

Produktionslinjernes kapacitet varierer fra 2.000 til 6.000 kilo pr. time afhængig af produkt. Med den nye linje vil den samlede kapacitet runde 40.000 ton om året.

Staben af medarbejdere ligger konstant på omkring de 50, og de arbejder 24 timer i døgnet på ugens fem hverdage i produktionen, hvor tunge løft og håndtering er automatiseret væk med robotter og løftegrej.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093