23948sdkhjf

Nestlé har ingen konkrete flytteplaner

Trods en øget indsats fra Skat over for multinationale selskaber har Nestlé ingen konkrete planer om at forlade landet.
- Vi har ikke nogen konkrete planer om at flytte det nordiske hovedkontor fra København, fastslår Susanne Würtz, der er Nestlés nordiske chef for kommunikation og marketingudvikling over for Food Supply.

Bidrager med 185 mio. kr.
Da skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) i oktober 2011 varslede en skærpet indsats over for multinationale selskaber i Danmark, fik det Nestlés nordiske direktør, Carsten Fredholm, til at spekulere i en flytning af hovedkontoret fra Danmark til Sverige, såfremt ”virksomheder, der følger dansk lovgivning, skulle udstilles og mistænkeliggøres”.

I en pressemeddelelse fastslog Nestlé desuden, at firmaet i 2010 bidrog med 185 mio. kr. til den danske statskasse gennem punktafgifter, moms og afgifter samt indbetalt A-skat for medarbejdere.

Derimod har Nestlé ikke betalt selskabsskat i Danmark siden 1997, da isvirksomheden i selskabet kørte med så store underskud, at de kan trækkes fra, så der ikke er overskud på bundlinjen.

Vil ikke mistænkeliggøres
- Vi overholder den danske lovgivning til punkt og prikke, fastslår Susanne Würtz og er dermed på linje med direktør Carsten Fredholms kommentar i oktober:

- Med de regler, skatteministeren varsler, vil jeg tro, at vi næste år vil komme til at betale skat. Og det har vi ikke noget problem med, men vi vil ikke mistænkeliggøres, når vi bare har fulgt reglerne, sagde han til Berlingske.

Nestlé beskæftiger ca. 230 ansatte i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078