23948sdkhjf

Ribe Bryghus landets mest rentable

For andet år i træk er Ribe Bryghus landets mest rentable. Det viser en ny brancheanalyse.
Selvom brancheanalysen udført af Berlingske Business generelt slår fast, at de danske mikrobryggerier stadig ikke tjener penge, så er der alligevel lyspunkter i årets opgørelse. På førstepladsen ligger for andet år i træk Ribe Bryghus, som det mest rentable blandt 50 mikrobryggerier i Danmark.

- Det er vi stolte af. Men det handler simpelthen om, at vi driver solidt jysk købmandsskab, siger en af stifterne Lars Nielsen til UgeAvisen.

Læs: Mikrobryggerier tjener stadig ingen penge

Seriøs hobby & solidt brand
Bag Ribe Bryghus står Steen Sahl, Mark Vind og Lars Nielsen, og de har formået at drive bryghuset som en seriøs hobby, skabe et solidt brand og overskud på driften.

Lars Nielsen peger på forskellige årsager til succesen.

Først og fremmest har de tre bryggere gjort meget ud af at have et unikt produkt. Samtidig har fokus været på at fastholde meget lave omkostninger, hvilket betyder nul løn til de tre indehavere og indkøb af brugt udstyr fra andre bryggerier.

Bliver hvor de er
Ribe Bryghus er i øjeblikket på vej med flere nye produkter og med tiden kan der måske findes ansatte på lønningslisten, men det betyder ikke, at man drømmer om et bryggeri i gigantstørrelse.

- Vi ønsker ikke at blive kvalt i vores egen succes og flytte produktionen udenfor bryghuset. Det hører med til historien, at øllet bliver brygget her, smiler Lars Nielsen.

Ikke desto mindre planlægger han dog en lidt større produktion af juleøl i år. Allerede 4. december 2011 kunne bryggeriet melde om udsolgt på juleøllet, og derfor vil indehaverne brygge mindst 3.000 flasker mere i 2012, oplyser de på bryggeriets hjemmeside.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.337