23948sdkhjf

Folketingsmedlemmer i oprør mod ny sukkerafgift

Fynbo Foods er kun de første i en række af ofre for skatteministerens nye udvidelse af grundlaget for sukkerafgiften, lyder advarslen.
- Vi lukker virksomheden eller flytter den til udlandet.

Sådan lød advarslen fra Richard Fynbo, direktør i Fynbo Foods, i starten af ugen, og den udmelding har siden skabt masser af debat på Food Supply .

Vil kæmpe med næb og klør
Nu udvider koret af kritikere sig med flere førende nordjyske folketingsmedlemmer, som undrer sig over skatteminister Thor Möger Pedersens (SF) planer.

- Lovforslaget er ikke fremsat endnu, men jeg kan garantere, at Venstre vil bekæmpe forslaget med næb og klør. Men regeringen har desværre sit flertal på plads med Enhedslisten, så det er regeringen og Enhedslisten, der må fjerne eller ændre på deres meget skadelige forslag, siger Torsten Schack Pedersen, skatteordfører for Venstre, til Food Supply.

Han er især på vagt over for, at udvidelsen af afgifterne kommer til at ramme de i forvejen hårdt udsatte områder i den såkaldte udkant af Danmark.

- Nordjylland er allerede hårdt ramt af regeringens stigende skatter og afgifter. En lang række energiintensive virksomheder rammes af NOx-afgift, og også potentielt af regeringens energiudspil. Disse virksomheder er rigt repræsenteret i Nordjylland, så det virker faktisk som om, at regeringen gør sit yderste for at lukke arbejdspladser i Nordjylland. Det er jo helt grotesk, konstaterer Torsten Schack Pedersen, som frygter, at Fynbo Foods kun er det første offer i rækken.

En skandale
Samme toner lyder fra Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted. Han kalder skatteministerens lovforslag for ”en skandale uden lige”.

- Det er 3F-arbejdspladser, der forsvinder, og de har ikke umiddelbart andre steder, de kan få arbejde. Det er totalt uacceptabelt, og man må håbe, at regeringen kommer på bedre tanker. Jeg havde ikke forestillet mig, at det skulle være en såkaldt arbejderregering, der ville lukke 3F-arbejdspladser, lyder kritikken fra Bent Bøgsted, som allerede tidligt i forløbet advarede mod skadevirkningerne ved øgede afgifter.

Vil minimere generne
På den anden side af det politiske spektrum står Orla Hav, der er ordfører vedrørende fødevarer, landbrug og fiskeri for Socialdemokraterne.

Han erkender, at afgifterne i deres nuværende og planlagte form har visse gener.

- Jeg håber meget, at der ikke overreageres på sukkerafgiften. Og jeg deltager gerne i bestræbelserne for, at afgiften udformes på en måde, der minimerer generne i form af økonomisk belastning af virksomhederne, fastslår han over for Food Supply.

Læs mere om Fynbo Foods og følg debatten om afgifterne her.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078