23948sdkhjf

Arla støtter fødevareBanken

2012 bliver et afgørende år for den frivillige organisation, fordi der skal etableres en økonomisk bæredygtig forretningsmodel, der kan sikre selvfinansiering.
Arla har besluttet at donere 10 kr. til fødevareBanken for hvert eksemplar, der i 2012 sælges af en ny, stor Karolines Køkken jubilæumskogebog, der udkommer i slutningen af maj.

Endvidere garanterer Arla et minimumsbeløb på 100.000 kr.

- Vi både tror og håber, at beløbet bliver væsentligt større, fordi vores jubilæumsbog bliver solgt i et stort oplag, understreger Tove Færch, leder af Arla Karolines Køkken.

- fødevareBanken udfører et meget væsentligt arbejde for udsatte borgere i Danmark, og det initiativ fortjener at få fast grund under fødderne. Det vil vi gerne bidrage til, og jeg vil også gerne opfordre andre virksomheder til at overveje at gøre det samme.

Et afgørende år
Initiativtager til og daglig leder af fødevareBanken, Thomas Fremming, siger:

- 2012 bliver et meget afgørende år for fødevareBanken, fordi der skal findes en forretningsmodel, der gør os selvfinansierende. Derfor er vi rigtig glade for Arlas beslutning om at støtte os netop i år. Arla har ikke ønsket, at vi direkte promoverer deres jubilæumskogebog, men vi har valgt at sætte deres logo på vores kølebil hele året, og jeg håber, at det kan blive en løftestang for en økonomisk bæredygtig forretningsmodel: Når en virksomhed donerer 100.000 til os, får de deres logo på vores kølebil i 12 måneder og styrker dermed deres CSR-profil.

Kølebilen er selv en donation fra fem fonde, og fødevareBanken sparer i øjeblikket op til endnu en kølebil, for organisationen har mad og frivillige hænder nok til at køre mere mad ud, end de gør i dag, men mangler noget at køre den i.

Også små bidrag er velkomne
- Hvis virksomheder eller borgere ønsker at støtte os med et mindre beløb, er der selvfølgelig også plads til det i modellen. Et hvilket som helst beløb modtages med taknemmelighed, og det er nemt at foretage en indbetaling via vores hjemmeside. Jeg kan også opfordre virksomheder til at overveje at forære deres medarbejdere og kunder Karolines jubilæumsbog i julegave i 2012.

Fakta: fødevareBanken
fødevareBanken er det første initiativ i Norden, som systematisk fungerer som mellemled mellem fødevareproducenter og organisationer for socialt udsatte.

fødevareBanken er en aktiv del af det verdensomspændende netværk af fødevarebanker, som er vokset frem igennem de sidste 35 år. Overskuddet af mad kommer fra fejldisponering i indkøb, forkerte leverancer, forkert mærkning, pletter på frugt og grønt eller varer tæt på sidste salgsdato.

fødevareBanken har distribueret over 370 tons mad siden starten den 1. september 2009. I 2011 modtog vi over 240 tons mad som blev fordelt mellem 42 bruger organisationer for socialt udsatte. Der er behov for mere mad, beregninger på sidste års 4 kvartal viser at fødevareBanken kommer til at få adgang til over 350 tons i 2012, for at kunne løfte opgaven for 2012 er det nødvendigt for fødevareBanken at rejse ekstra 600.000 kroner i 2012. Fra 1. januar 2013 er det nødvendigt med fuld støtte på 2,2 millioner kroner om året for at kunne holde fødevareBanken kørende i hele 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094