23948sdkhjf

Nowaco forbereder international oprustning

Afrika og Australien står højt på listen over områder med et forretningsmæssigt stort potentiale, lyder det fra fødevaregrossisten.
Fødevaregrossisten Nowaco har i dag cirka 65 ansatte på hovedkontoret i Aalborg, mens den resterende del af de 125 medarbejdere har deres daglige virke i udlandet.

Det gælder landene Argentina, Brasilien, Makedonien, Indien, Spanien, Polen og USA samt tre kontorer i Kina, men derved stopper den udenlandske ambitioner ikke.

- Vi fokuserer rigtigt meget på Afrika, hvor vi fortsat regner med en stor vækst. Selve betjeningen sker fra Aalborg, for det kan ikke betale sig at oprette satellitkontorer i Afrika. Man kan næsten ikke flyve mellem de afrikanske lande, så ofte er det lige så let at flyve fra Europa, siger adm. direktør Preben K. Nielsen til Food Supply.

Læs også: Nowaco fejrer jubilæum med stort overskud

Han vil ikke udelukke, at Nowaco i fremtiden åbner kontorer også i Afrika, men i første omgang står Australien og New Zealand først på listen. Nowaco har haft et godt øje til Oceanien i mere end et halvt år, men at åbne et kontor i udlandet kræver mere end bare lokalerne.

- Det er let nok at åbne et kontor. Men vi har også en filosofi om, at vi skal have de rigtige mennesker ansat. Vi prøvede tidligere at åbne dernede, men det lykkedes ikke at få det på plads med de rigtige folk. I en branche som vores, hvor omsætningen er stor, mens bruttoavancen er relativt lille, er det personalet, der driver virksomheden. Der skal ikke mange fejl til, før man kan tabe rigtigt mange penge. Så det er vigtigt, at folk forstår sammenhængen i tingene, understreger Preben K. Nielsen.

Direktøren kunne onsdag fejre sin 75 års fødselsdag på samme dag, som Nowaco holdt virksomhedens 40 års jubilæum.

Læs mere om Nowacos forventninger til regnskabet, jubilæet og hvordan det fejres her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094