23948sdkhjf

Overblik: Det kan du få tilskud til

NaturErhvervstyrelsen har lavet et univers på sin hjemmeside, som skal hjælpe landmænd og konsulenter med at få overblik over, hvilke tilskudsordninger der passer til dem, og som de kan søge i Fællesskemaet 2012.
Under overskriften ”Hvad kan du søge i Fællesskemaet” har NaturErhvervstyrelsen samlet en række informationer og nyttige links til bl.a. vejledninger, som kan hjælpe landmænd og konsulenter i forbindelse med ansøgning i Fællesskemaet. Fællesskemaet skal i 2012 indsendes senest den 24. april.

Formålet med universet er at samle informationer og give brugeren en direkte adgang til oplysninger om relevante tilskudsordninger og regelsæt på en let og overskuelig måde.

Universet indeholder fire overordnede indgange, som du kan vælge mellem:
• Hvilken type jordbruger er du?
• Hvad gror der på dine marker?
• Har dine marker særlige restriktioner?
• Oversigt over arealbaserede tilskud.

På siden ”Hvilken type jordbruger er du?” kan du se relevante tilskudsordninger, afhængig af hvilken type jordbruger du er, det vil sige økolog, hobbylandmand, stor konventionel bedrift eller bedrift med husdyr. Her kan du f.eks. se, hvad du skal gøre, hvis du vil omlægge til økologisk drift.

Under ”Hvad dyrker du på dine marker?” kan man se, hvilke tilskudsordninger, der er relevante, ud fra hvilke afgrøder du dyrker. Denne side giver indblik i 1-årige tilskud og 5-årige miljø- og økologitilsagn i forhold til f.eks. græs, juletræer, skov, energiafgrøder, eller frugtavl. Her kan du f.eks. også læse om forskellen mellem udyrkede arealer og naturarealer.

Nogle landmænd har marker, der er underlagt ”særlige restriktioner”, og til dem er der lavet en samling med nyttige links og information om Natura 2000, § 3 i Naturbeskyttelsesloven i relation til Enkeltbetaling, Pleje af græs- og naturarealer, omlægning til økologi m.m.

Siden ”Oversigt over arealbaserede tilskud” er en samlet oversigt over alle de støtteordninger, der kan søges via Fællesskema 2012, og om hvordan du kan kombinere flere tilskudsordninger.

Gå til siden her .

Kilde: NaturErhvervstyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078