23948sdkhjf

Fødevareministeriet fyrer 108 ansatte

En omstrukturering af NaturErhvervstyrelsen og Fødevarestyrelsen medfører en stribe af fyringer, som reducerer omkostningerne med 89 mio. kr. de kommende to år.
108 ansatte bliver fyret i Fødevareministeriet som følge af en omorganisering af NaturErhvervstyrelsen og Fødevarestyrelsen.

- Målene med den nye organisering er at skabe et slagkraftigt ministerium med innovativ politikudvikling, effektiv drift, bedre kundeservice, høj faglighed og flere tværgående løsninger. Den ny organisering skal også gøre ministeriet klar til at møde den kommende tids øgede økonomiske udfordringer, herunder regeringsinitiativet ”effektiv administration i staten”, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Konkret betyder omstruktureringerne, at 61 medarbejdere i NaturErhvervstyrelsen og 6 medarbejdere i departementet fyres. Hertil kommer antallet af aftaler om frivillig fratræden, således at ministeriet samlet set skal sige farvel til 108 medarbejdere.

NaturErhvervstyrelsen
NaturErhvervstyrelsen bliver organiseret i fire overordnede områder: Et kontrolområde, et tilskudsområde, et reguleringsområde og et ressourceområde, der hver har et antal centre og enheder. Områderne afspejler styrelsens kerneopgaver og stærke kundefokus.

Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsen indfører en enhedsstruktur med tre faglige forretningsområder (veterinær, fødevarer og kødkontrol) og to tværgående, forretningsunderstøttende centre i form af et kunde- og udviklingscenter og et økonomicenter, der også omfatter laboratoriedelen.

Sparer 89 mio. kr. i 2012 og 2013
- Det er altid kedeligt, at skulle sige farvel til gode kolleger. Vi har gjort hvad vi kunne for at mindske antallet af afskedigelser, men har ikke kunnet komme længere ned i antal, Med den ny organisering gør vi hele ministeriet klar til fremtiden. Vi ændrer ikke bare organisations-diagrammerne, men også selve måden vi arbejder på. Det skal medvirke til, at vi bliver mere effektive, yder bedre kundeservice og skaber mere innovativ politikudvikling, siger departementschef Ib Byrge Sørensen.

Med den nye organisering imødekommer Fødevareministeriet blandt andet regeringens krav til effektiv administration i staten. I den forbindelse gennemfører Fødevareministeriet en udgiftsreduktion på 31 mio. kr. i 2012 og 58 mio. kr. i 2013 og frem.

Udgiftsreduktionen hentes ved at gennemføre en række initiativer, herunder:
• Målretning af fiskerikontrol, fødevarekontrol, og plantekontrol mv.,
• Optimering af administration af støtteordninger
• Nedlæggelse af jordbrugskommissioner mv.
• Organiseringen af et slankere og mere effektivt departement.

Effektuering
Implementeringen af den nye organisering starter 1. februar 2012 og vil være tilendebragt den 1. april 2012.
Fødevareministeriets kunder, interessenter og samarbejdspartnere vil løbende blive orienteret om de praktiske konsekvenser af organisationsændringerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093