23948sdkhjf

Baresso-stifter: Jeg er bare iværksætter

56-årige Kenneth Luciani åbnede sin første Baresso i Danmark for 12 år siden, men ønsker stadig at være indblandet i de fleste detaljer i firmaet.

Han er en detaljernes mand, den 56-årige Kenneth Luciani, som 5. maj 2000 åbnede sin første Baresso-kaffebar i Danmark.

Efter 20 år i topstillinger for ØK med masser af rejseaktiviteter til følge trak familielivet i Danmark og iværksættertrangen i ham.

Og det gør den stadig, fortæller Kenneth Luciani med de italienske rødder til Berlingske.

- Man kan jo godt stille spørgsmålet, hvor meget man selv skal være med i. Men som iværksætter er du med i alt. Selv de helt trivielle ting som at skifte printerpapir, og det forsøger jeg at holde fast i. Jeg mener ikke, at vi skal bygge et eller andet serviceben på, der tager sig af alle de trivielle ting, for så kommer du for langt væk, og jeg er meget bevidst om at være tæt på, siger han.

Vi er ikke bad guys
Af samme grund undrer Kenneth Luciani sig sommetider over visse dele af omverdenens syn på Baresso.

Læs også: Baresso åbner på Falkoner Allé

- Mange tror, at vi er en stor, international koncern med en kæmpe organisation og ser os som branchens »store stygge bad guy«. Men jeg opfatter i høj grad mig selv som iværksætter, siger Kenneth Luiciani, som har otte ansatte siddende på Baressos kontor på Store Kirkestræde i det indre København.

Fremgang i regnskaberne
Idéen til kaffebarerne kom fra de mange rejser i udlandet, hvor den slags allerede var udbredt for mange år siden. Men selv de nære bekendte skulle bruge nogen tid på at anerkende konceptet.

- En god bekendt rystede på hovedet, da hun hørte om mine planer, og sagde til mig: »Vi har altid tænkt, at du klarede dig så godt ude i verden i ØK, og nu starter du en kaffebar!«. Der var ikke mange, som forstod, at jeg ville lave en café, som hverken solgte mad eller alkohol, siger Kenneth Luciani.

Læs også: Baresso Coffee ekspanderer i danske provinsbyer

Baresso-kæden omfatter i dag 28 barer, hvoraf 19 ligger i København, mens de sidste er fordelt i Odense, Aalborg og Aarhus.

På fire år er kædens bruttoresultat steget støt fra 56,9 mio. kr. i 2007 til 86,7 mio. kr. i 2010, hvor overskuddet efter skat lød på knap 4 mio. kr.
Mere om: Baresso Coffee
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

World Food Summit under en bæredygtig hat

Lagkagehusets direktør stopper

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Food Festival får food-konkurrence

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Send til en kollega

0.174