23948sdkhjf

Baresso-stifter: Jeg er bare iværksætter

56-årige Kenneth Luciani åbnede sin første Baresso i Danmark for 12 år siden, men ønsker stadig at være indblandet i de fleste detaljer i firmaet.

Han er en detaljernes mand, den 56-årige Kenneth Luciani, som 5. maj 2000 åbnede sin første Baresso-kaffebar i Danmark.

Efter 20 år i topstillinger for ØK med masser af rejseaktiviteter til følge trak familielivet i Danmark og iværksættertrangen i ham.

Og det gør den stadig, fortæller Kenneth Luciani med de italienske rødder til Berlingske.

- Man kan jo godt stille spørgsmålet, hvor meget man selv skal være med i. Men som iværksætter er du med i alt. Selv de helt trivielle ting som at skifte printerpapir, og det forsøger jeg at holde fast i. Jeg mener ikke, at vi skal bygge et eller andet serviceben på, der tager sig af alle de trivielle ting, for så kommer du for langt væk, og jeg er meget bevidst om at være tæt på, siger han.

Vi er ikke bad guys
Af samme grund undrer Kenneth Luciani sig sommetider over visse dele af omverdenens syn på Baresso.

Læs også: Baresso åbner på Falkoner Allé

- Mange tror, at vi er en stor, international koncern med en kæmpe organisation og ser os som branchens »store stygge bad guy«. Men jeg opfatter i høj grad mig selv som iværksætter, siger Kenneth Luiciani, som har otte ansatte siddende på Baressos kontor på Store Kirkestræde i det indre København.

Fremgang i regnskaberne
Idéen til kaffebarerne kom fra de mange rejser i udlandet, hvor den slags allerede var udbredt for mange år siden. Men selv de nære bekendte skulle bruge nogen tid på at anerkende konceptet.

- En god bekendt rystede på hovedet, da hun hørte om mine planer, og sagde til mig: »Vi har altid tænkt, at du klarede dig så godt ude i verden i ØK, og nu starter du en kaffebar!«. Der var ikke mange, som forstod, at jeg ville lave en café, som hverken solgte mad eller alkohol, siger Kenneth Luciani.

Læs også: Baresso Coffee ekspanderer i danske provinsbyer

Baresso-kæden omfatter i dag 28 barer, hvoraf 19 ligger i København, mens de sidste er fordelt i Odense, Aalborg og Aarhus.

På fire år er kædens bruttoresultat steget støt fra 56,9 mio. kr. i 2007 til 86,7 mio. kr. i 2010, hvor overskuddet efter skat lød på knap 4 mio. kr.
Mere om: Baresso Coffee
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

De laver vand om til vegansk ost

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Nyhedsbrev

300 nye produkter på Lidls hylder

Online Avis Arkiv

Tefcold: Vi er totalt ukendte i Danmark

Nestlé omsatte for 600 milliarder i 2018

Lille bryghus flytter for at vokse sig meget større

Danmark er verdensmestre i forbrug af økologisk mad

Danmark udbygger sit forspring som landet med størst økologisk markedsandel, viser nye globale økotal

Kampen om højtuddannede tager til

Dyrere øl sender Heinekens salg i vejret

Hollandske Heineken, der er verdens næststørste bryggeri, havde fremgang i alle verdens regioner i 2018

DK-Foods fortsætter med at skovle millioner ind

Rekordindtjening i forlænget regnskabsår efter salg til Tulip

Sådan er fødevarebranchen markant ændret om fem år

IBM har kigget i krystalkuglen

Naturli' Foods på vej med 10 nye produkter i år

Joe & The Juices stifter stopper

Kaspar Basse afløses af sin næstkommanderende

Ejerledelse til salg: Få tiden på din side

Hanegal-stiftere vil bygge ny fabrik til 25 millioner

Den skal fremstille økologiske planteproteiner

Verden er vild med dansk økologi

Webseere kan være med i et sanseforsøg

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Ny formue klar til Too Good To Go

Bryghus gør klar til at flytte

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

DM i Skills skal tilbage til København

Coop glad for emballage-stramning

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Small Batch Brewery bliver større

Danmark får et feta-rap over nallerne

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Wefood fordoblede omsætningen

1

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Slangepumpe fra Axflow gør rensningsanlæg mere effektivt

Branson lancerer en ny generation af ultralydssvejsere

Fiberlasere fra IP Maskiner A/S

Vi redder dit liv med sikkerhed

Mød PALOMAT® på LogiMAT 2019

EFSEN er nomineret til ICE Awards 2019 - Stem på den banebrydende teknologi ICAD®

Energiforbrug reduceres markant med softstarter fra SMC

PCSCHEMATIC Automation: Avanceret kursus (27/2-28/2 2019)

Eksplosionsikret stik og udtag fra Marechal

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Har du husket dit LOGIN?

Flere hundrede liters Adblue tanke

Dorner er blevet UR+ Partner

Emballage med Valentins-budskab

Flemming fejrer 25 år som »Brandmand« i EL:CON

Tørtløbende klovakuumteknologi som effektiv basis ved produktionen af folie

Fra Manicus Teknik præsenteres KTR vind power teknologi

Konkurrence for studerende: Hvad er din vildeste idé til fremtidens grønne smart-cities?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Uden sammenligning – markedets mest fleksible flaskerejser

Kom på besøg hos Gravlund Industrigummi A/S

Lenze servomotorer og motion control i fuldautomatisk produktion af teglste...

JUMO dTRANS T08 xx - Temperaturtransmitter Slim line serie 6 mm

Lad os introducere ICAD® til UV LED på ICE Europe den 12 – 14 marts

Send til en kollega

0.193