23948sdkhjf

Her er Årets Danske Bryggeri

Efter tidligere at være kommet på andenpladsen to gange, har Det Lille Bryggeri nu sikret sig titlen som Årets Danske Bryggeri 2020.

Ved kåringen, der foretages af Danske Ølentusiaster, fik Det Lille Bryggeri 28,7 procent af stemmerne, oplyser foreningen.

Bryggeriet, der ligger i indehaver René Hansens lade i Bringstrup lige uden for Ringsted, var nomineret til titlen af hele otte lokalafdelinger under Danske Ølentusiaster.

René Hansen har gennem de seneste mange år eksperimenteret med forskellige øltyper, siden han lavede sin første øl i 2005.

Han driver bryggeriet sammen med sin hustru.

Blandt indstillerne var ølentusiasternes lokalafdeling i Ringsted, som i sin indstilling konstaterede, at "Det Lille Bryggeri har rundet de 10 år, men er stadigvæk et af de mest innovative og nytænkende på den danske ølscene."

Indstillingerne kommer så langt væk som fra Randers og Aarhus. Ifølge René Hansen kan det hænge sammen med, at han siden coronakrisens begyndelse har startet ølbilen og kørt rundt i landet med det øl, som folk bestiller. Det kan have givet et større kendskab til bryggeriet, formoder han.

- Det betyder meget at blive værdsat for det, man brænder for. Det giver lyst og energi til at fortsætte. Bare det, at jeg var nomineret af otte lokalafdelinger, gav et ordentligt boost. Og målet er, at jeg næste år skal nomineres igen, og så må jeg ud for at vise, at jeg holder min standard, siger René Hansen i en kommentar til kåringen.

Årets Danske Bryggeri kåres hvert år af Danske Ølentusiaster. Hver af de 50 lokalafdelinger kan indstille deres favorit, og så kan alle stemme på den, de synes er det bedste bryggeri. I alt har 593 medlemmer stemt.

Med 28,7 procent af stemmerne var Det Lille Bryggeri langt for anden Penyllan, der på andenpladsen fik 10,1 procent.

Kriterierne for at blive Årets Danske Bryggeri er:

•    Fokus på produktudvikling
•    Fokus på valget af råvarer til ølproduktionen
•    Fokus på udbredelsen af kvalitetsøl
•    Fokus på bryggeriets kontakt med sine forbrugere
•    Fokus på bryggeriets bidrag til samfundet

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094