23948sdkhjf

Vestjysk ost er Europas bedste

”Hodde Kristian” hyldes i dag på den økologimessen BioFach i Tyskland som Europas bedste økologiske ost.
Den håndlavede dessertost ”Hodde Kristian” fra gårdmejeriet Kristiansminde ved Varde bliver i dag hædret som Europas bedste af sin slags under den store økologimesse BioFach i Nürnberg, Tyskland.

Kristiansminde har siden 2010 været ejet af Naturmælk, og her glæder man sig selvsagt over hæderen i form af den internationale pris Biocaseus.

- Jeg synes godt, at vi kan være stolte. Det er lidt fantastisk. Jeg glæder mig da også til at få et referat dernede fra, siger marketingschef i Naturmælk, Nelly Frees Riggelsen, til JydskeVestkysten.

Prisen fejres efter overrækkelsen med en lille presseceremoni på Bio Aus Dänemarks stand på BioFach med et glas perlende Sekt og en smagsprøve på vinderosten.
Sted: BioFach, Nürnberg – hal 5, stand 280.

250 kr. pr. kilo
”Hodde Kristian” har en lagringstid på et halvt år, og for tiden laves der kun 22 af slagsen om dagen på Kristiansminde. Den internationale anerkendelse gør dog, at Naturmælk overvejer at skrue op for produktionen.

Ind til videre sælges”Hodde Kristian” kun i Københavns Torvehaller samt i Meyer’s Deli.

Kiloprisen ligger på omkring 250 kroner.

Fakta: Hodde Kristian
Hodde Kristian er en rund ca. 9 kg hård ost, hvortil der også tilsættes Emmentaler kultur. Lagringstid er ca. 6 mdr. Osten har naturlig skorpe dvs. ingen overfladebehandling. Den har små uensartede huller, er tør i skorpen og har en flot lysegul farve.

Smagen er cremet med sprød konsistens. Osten smager af syrlig citron, hasselnød og god ren ostesmag med en let røget eftersmag. Der fremstilles kun 22 oste pr. dag, så der er ikke tale om masseproduktion. Hodde tilbringer 48 timer i saltlage, for at opnå den rette saltprocent. Osten bliver lavet efter gamle traditioner, derfor er der meget håndarbejde forbundet hermed.
Modningsproces og smag kan variere da fedtindhold, vandindhold og lagringstid ikke altid er den samme.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094