23948sdkhjf

Jensens Bøfhus massefyrer: - Jeg har medarbejdere, der bliver fyret for anden gang

En ny runde nedlukninger sender restaurantkæden Jensens Bøfhus ud i endnu en fyringsrunde, efter man i foråret var nødt til at afskedige hver tredje medarbejder. Det skriver kædens adm. direktør, Anders Nikolaisen, på LinkedIn.

”Situationen hos os? Helt ærligt. Jeg må knibe mig selv i armen over det der sker lige nu. Det er helt sort. Jeg har medarbejdere, der nu bliver fyret for anden gang. Jeg kan ikke beskrive, hvor frustrerende det er,” skriver han i et opslag, der i skrivende stund har fået over 700 reaktioner på det sociale medie.

Op mod 170 medarbejdere har fået en fyreseddel. Modsat mange andre er Jensens Bøfhus ikke berettiget til regeringens hjælpepakker, fordi virksomheden har en verserende konflikt med fagforeningen 3F.

”I dag (tirsdag, red.) kom redningsplanken sejlende. MEN IKKE i form af en hjælpepakke fra regeringen. Den har 3F med deres ensidige konflikt mod os sørget for, at vi ikke kan få. På trods af opfordringer fra Regeringen nægter 3F at suspendere konflikten, mens Corona-krisen hærger. Derfor kan vi intet få i lønkompensation, hvilket ellers kunne redde mange arbejdspladser. Som 3F ser det, kommer krisen vel belejligt, så den kan presse os yderligere,” lyder det videre i opslaget, som fortsætter:

”Men redningsplanken kom i form af en fantastisk opbakning fra vores egne medarbejdere. De medarbejdere, der er funktionærer, har selv foreslået at afholde deres ferie og feriefridage. Og de medarbejdere, der er timelønnede, har selv foreslået at gå på ubetalt orlov. Det betyder, at vi foreløbigt kan redde mere end 100 arbejdspladser.”

Restauranter og cafeer i alle landets kommuner skal fra onsdag holde lukket og må kun sælge takeaway frem til 3. januar som en del af de nye restriktioner, der skal forsøge at inddæmme coronasmitten.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094