23948sdkhjf

Mette Munk tjente over 30 millioner trods "dramatisk udvikling"

Kageproducenten Mette Munk i Odense tjente i det seneste regnskabsår 31,9 millioner kroner efter skat - cirka 5,5 millioner mindre end året før.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab for perioden, der sluttede med udgangen af juli 2020.

Af ledelsens bemærkninger fremgår det, at selskabet har gennemgået "en helt usædvanlig og dramatisk udvikling i løbet af regnskabsperioden".

- Fra august og frem til begyndelsen af marts 2020 fulgte omsætningen det budget og de forventninger, der var lagt. I starten af marts var vi tæt på den største kapacitetsudnyttelse i selskabets historie – og 2 måneder senere var kapaciteten og bemandingen skåret dramatisk ned. 

- Denne drastiske og hurtige tilpasning af vores kapacitet og bemanding skyldtes naturligvis corona-pandemien og dens globale konsekvenser for vore kunder, nævner ledelsen.

- Organisationen var således under stort pres, men med dygtighed og engagement fra alle medarbejderes side blev omsætnings- og indtjeningsnedgangen reduceret til et acceptabelt minimum og muliggjorde en hurtig tilbagevenden til vækst i slutningen af perioden, står der også i beretningen.

Midlertidigt nyt fokus

Virksomheden offentliggør ikke sin omsætning, men det fremgår, at bruttofortjenesten er faldet med cirka ni millioner kroner til 69,6 millioner.

Mette Munk har i forbindelse med coronakrisen midliertidigt flyttet sit fokus væk fra den kriseramte globale foodservicesektor og mere over på detailhandelskunder, især på eksportmarkederne.

Produktionen i Odense består af både bake-off-løsninger og frosne, færdigbagte brød og kager. Hovedparten går til eksport, og Mette Munk har sine produkter ude i flere end 30 lande i  Europa, Nord- og Sydamerika og Asien.

Mette Munk har siden 2014 været ejet af en af verdens største producenter af frosset bagværk, den schweizisk-irske Aryzta-koncern. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078