23948sdkhjf

Tilfreds topchef: Trods 40 nye medarbejdere kan vi ikke lave konserves nok

Når topchefen hos Danish Crown Foods, Kasper Lenbroch, skal forklare, hvorfor virksomheden havde et fremragende 2019/20-regnskabsår med et driftsresultat på 144 millioner kroner, har han en stribe forskellige ting at pege på.

Ikke mindst handler det om, at der har været en voldsom efterspørgsel på både konserves og pizzatoppings.

- Det er gået helt fantastisk på de områder, og vi kan slet ikke følge med på vores konvervesfabrik i Vejle. Heller ikke selv om vi har ansat 40 nye medarbejdere. 

- Salget af konserves er steget 25 procent, og vi kunne sælge endnu mere, hvis vi havde kapacitet nok. Men der er ikke plads til flere linjer, og vi kører i forvejen 24 timer i døgnet, nævner Kasper Lenbroch.

- Men jeg tror så heller ikke, at det bliver ved. Salget af konserves er coronarelateret, så det er selvfølgelig også et spørgsmål om, hvor meget man skal investere på lige det område, tilføjer han.

Ligeledes har  salget af pepperoni til pizzaer og bacon til eksempelvis sandwich og burgere  fået et boost under coronakrisen.

Leveringssikkerhed

Corona spiller også på anden vis ind i de flotte tal i det seneste regnskabsår, fremhæver Kasper Lenbroch.

- Det er ikke noget, man kan se direkte ud af regnskabet, men vi oplever, at vores håndtering af coronakrisen har givet os et løft. Det handler om, at vores leveringssikkerhed er helt i top internationalt - måske lige hvis vi ser bort fra det med, at vi ikke helt har haft koncerveskapacitet nok.

- Men ellers har vi leveret, hvor andre på markedet ikke har kunnet. Og den helt store årsag til det er, at vores medarbejdere er ekstremt dedikerede og disciplinerede. De møder simpelthen op, når der er brug for dem, fordi de føler et ansvar, konstaterer direktøren.

Undervejs i regnskabsåret har han og medarbejderne oplevet enorme udsving fra måned til måned og fra land til land. Eksempelvis har Danish Crown Foods i Italien været nede i indeks 4 på foodservicemarkedet, mens der i Kina er set en fordobling på nogle områder.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063