23948sdkhjf

Nordic Gluten Free Bakery tvunget til at flytte

Efter fire år med bragende succes i Klovborg i Brande Kommune gør Nordic Gluten Free Bakery nu klar til at flytte. 

Bageriet kan ikke få lov til at udvide på den nuværende adresse som følge af en klage fra Danmarks Naturfredningsforenings lokale afdeling, og derfor rykker indehaverne Laila Finding og Kaj Kjærgaard inden længe til Ølholm Erhvervspark i Hedensted Kommune.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Naturfredningsfolkene indgav klagen i maj sidste år, og allerede dengang sagde direktør Laila Finding til Food Supply, at hun frygtede udfaldet af myndighedernes behandling.

- Jeg tror desværre, at det ender med, at vi må flytte. Vi er allerede i fuld gang med at kigge på byggegrunde og ledige bygninger, som kan bruges til vores type produktion, sagde hun.

Ingen information

Nu er beslutningen så truffet: Bageriet vil købe en grund i Ølholm Erhvervspark, opføre et nyt bageri og flytte i løbet af sommerferien, fortæller Laila Finding til Horsens Folkeblad.

Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Ikast-Brande Kommune har klaget til Planklagenævnet over den landzonetilladelse, som kommunen ellers har givet. Tilladelsen handler om ok til en ny hal på 1.260 kvadratmeter, men naturfredningsfolkene mener blandt andet, at virksomheden efterhånden har fået en størrelse, som gør, at den bør placeres i et egentligt erhvervsområde.

I den forløbne tid har bageriet ifølge Laila Finding ingen information fået om, hvad status er i sagsbehandlingen, og nu er tålmodigheden altså sluppet op.

Laila Finding og ægtemanden Kaj Kjærgaard traf beslutningen om at udvide efter at have set både mængden af glutenfrit brød og antallet af medarbejdere stige eksplosivt. Der er nu 16 fastansatte i en produktion med for mange flaskehalse.

Den nye tilbygning - som nu bliver til en helt ny bygning - skulle således efter planen give både et større bageri og mere lagerplads til frost, tørvarer og emballage.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078