23948sdkhjf

Han har gang i et dansk colaeventyr - og frygter alt for stor succes

Efter at have eksperimenteret med sin helt egen colaopskrift i fem år er Anders Bruun Rasmussen fra Horsens nu klar til at tage kampen op mod de store. 

Hvis han altså tør.

Ikke fordi han er bange for Coca-Cola, Pepsi eller sine egne colaevner. Han er faktisk mest bange for, at produktet, der hedder Bruun Kola, bliver en alt for stor succes, fortæller Anders Bruun Rasmussen til Food Supply. 

- Jeg har fuldtidsarbejde og fire børn, og interessen for mine colaer har allerede nu givet mig alt for travlt. Men mine kollegaer presser på for, at jeg for alvor skal have de colaer ud over rampen, fortæller den horsensianske cola-iværksætter. 

Kollegaerne er hans team hos Fængslet i Horsens, hvor han er driftsleder i huset med blandt andet museum, events og konferencer. 

- Jeg har et driftsteam med 10 kollegaer, og de har de seneste år været tvangsindlagt som prøvesmagere. Det begyndte med, at de sammenlignede det med opvaskevand. Så sagde de, at det "smager godt", og nu er de begyndt på en decideret efterspørgsel, siger Anders Bruun Rasmussen. 

Tappet i Ringe

Han laver selv den sirup, som er grundlaget for Bruun Kola, derhjemme.

- Jeg har nogle store 15- liters gryder og nogle fødevaregodkendte plastikbaljer på 80 liter. Så laver jeg siruppen ad flere omgange og blander den med min ekstrakt i den store balje, fortæller colaproducenten

Når det hele er klart, får han det færdige produkt tappet på flasker hos tapperiet Nordtap i Ringe, hvor der bliver tilsat vand og kulsyre.

- Indtil videre har jeg jeg fem aftaler med lokale caféer og restauranter. Det er, hvad jeg kan følge med til, når det skal være et fritidsprojekt. Jeg er simpelthen så bange for, at det bliver en succes, men jeg kan godt mærke, at interessen allerede er ved at vokse ret hurtigt.

- Lige før nytår lavede jeg et LinkedIn-opslag, som fik 92.000 visninger og 700-800 likes. Og det medførte henvendelser fra alle mulige mennesker, som sagde, at der skal ske noget. Blandt andet fra folk, som har været hos Coca-Cola i 20 år. Det er lidt vildt, konstaterer Anders Bruun Rasmussen.

Næste gang: 4.000-5.000 flasker

Indtil videre har han fået tappet en prøveproduktion på 700 flasker. Næste trin er, at tapperiet skal op på at tappe 4.000-5.000 flasker. 

- Jeg har muligheden for at skalere op, men jeg tror, det skal være et hobbyprojekt et stykke tid endnu, for jeg har et spændende arbejde med en fast indtægt. Og ud over mine fire børn også et kreditforeningslån.

- Jeg ved ikke, om jeg tør at kaste mig ud i at være decideret colaproducent, men jeg har i hvert fald sat et skib i søen, siger den tidligere tømrer.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.19