23948sdkhjf

Russisk kunde lægger endnu en storordre hos Carsoe

I Vietnam er Carsoe i gang med sidste fase af installationen på en trawler til det russiske selskab Luntos. Trawleren skal efter planen sejle fra værftet i foråret 2021 og sætte kursen mod fiskeriet i Russisk Fjernøsten.

Samtidig har den nordjyske virksomhed underskrevet en ny kontrakt på design og produktion af en fabrik til endnu en Luntos-trawler. Den nye båd har et par justeringer i forhold til den første.

- Luntos 2 har en højere kapacitet, og vi har derfor tilpasset et par af elementerne i fabrikken, så den matcher dette, fortæller area sales manager, Thomas Andreasen.

Han er meget glad for at kunne underskrive endnu en kontrakt med Luntos.

- Når kunderne kommer igen, betyder det, at vi gør vores arbejde rigtigt, og vi er meget tilfredse med at kunne fortsætte samarbejdet med både Luntos og skibsværftet Vard, som begge er yderst professionelle forretningspartnere, siger han.

En fabrik med høj kapacitet

Den nye trawler fra Luntos har en fangstkapacitet på 210 tons per 24 timer og kommer til at fiske efter sild, makrel, sardiner og blæksprutter. Alle disse arter bliver behandlet på Carsoe-fabrikken ombord på trawleren. Hver art har særlige ruter igennem fabrikken baseret på behovet for behandling og håndtering.

Sortering af fangsten sker på en rullesorterer, hvorefter fiskene enten bliver frosset som hele fisk eller sendt til hovedkapning og eventuelt filetering på de tre fileteringsmaskiner. Alle produkter bliver frosset i fryseblokke i 21 vertikale pladefrysere ombord, før de automatisk kommer i kasser, bliver vejet, får påsat labels og bliver sendt til manuel pakning på paller.

Projektet med den anden Luntos-fabrik er allerede godt i gang på Carsoes hovedkontor og produktion i Aalborg, og udstyr skal leveres til værftet i starten af 2022, mens den færdige Luntos 2-trawler er klar til sejlads i efteråret 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109