23948sdkhjf

Destilleri taber millioner - venter på, at whiskyen er klar

Mens Ørbæk Bryggeri de seneste år har haft solide millionoverskud, ser det anderledes ud hos Nyborg Destilleri, der sammen med bryggeriet udgør familien Rømers Naturfrisk Group.

Destilleriet åbnede i sommeren 2017 og har stadig sit første plus til gode. I det senest offentliggjorte regnskab, det for 2019, var der et underskud på knap tre millioner kroner, og året før var minusset på næsten seks millioner.

- Nyborg Destilleri er at betragte som en opstartsvirksomhed, og derfor er det forventeligt, at vi endnu ikke har overskud, siger Naturfrisk Groups direktør, Tørk Eskild Furhauge.

Han fremhæver, at whiskyproduktion tager tid, og at der er mange års forskydning i, hvornår man har omkostningerne, og hvornår man får indtægterne, når det handler om whisky.

Virksomheden begyndte ganske vist at producere whisky i allerede 2009 på bryggeriet i Ørbæk, men det er først inden for de seneste år, at der er kommet store volumener på lager. Særligt efter 2017, hvor destilleriet flyttede til de nye lokaler i Nyborg med et meget større produktionsanlæg.

Bryggeriet havde førsteprioritet

- Vi har derfor kun begrænsede mængder whisky at sælge ud af. Whisky skal jo lagre mindst tre år, før man må kalde det whisky, og helst mindst seks-otte år, før det er rigtigt interessant at sælge, påpeger Tørk Eskild Furhauge.

- Da jeg begyndte som direktør i Naturfrisk for halvandet år siden, sagde jeg, at jeg nok skal bruge mere tid på destilleriet senere hen, men at det ikke blev lige med det samme. Jeg skulle først have bryggeriet til at blive en god forretning.

- Nu skal vi så også så småt til at lære at sælge whisky, og det kommer til have et tiltagende fokus i 2021 og de kommende år, siger direktøren.

- Når vi ikke producerer whisky på destilleriet, producerer vi gin, akvavit, kaffelikør og andet. Og det kan vi heldigvis sælge, lige så snart det er produceret, tilføjer han.

Bryggeri og destilleri i samme koncern giver ifølge Tørk Eskild Furhaugen nogle særdeles gode muligheder for at lave spændende nyskabelser. Eksempelvis brygger Ørbæk Bryggeri en øl med navnet Symbiostout, som indeholder råvarer fra destilleriet og bliver lagret på whiskyfade.

Til destilleriet hører også Restaurant Remisen, der ligger i tilknytning til destilleriet, og skonnerten Fionia, der sejler i det sydfynske øhav.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093