23948sdkhjf

Sådan vil han gøre ny fødevarefabrik til en kæmpesucces

Steffen Ramsgaard er tilbage i fødevarebranchen, hvor han skabte sig et navn i spidsen for DK-Foods sammen med makkeren Per Larsen.

De to rutinerede iværksættere har netop åbnet fødevarefabrikken INfoods, der er indrettet med to fuldautomatiske linjer og stærke medejere. Låsby-virksomheden har således Danish Crown i ejerkredsen, så salgs- og distributionskanalerne allerede er på plads.

Steffen Ramsgaard har derfor fået frie tøjler til at lægge strategien. På menuen står en række produkter målrettet fastfood-kæderne, som ofte køber ind via cateringfirmaerne.

Fabrikken er lige nu ved at blive kørt ind, og der bliver vådtestet og lavet vareprøver i den store stil.

Indhold til convenience

Sortimentet er primært convenienceprodukter, forskellige typer kød fra ko, gris, fisk og kylling samt hybridvarianter lavet på opskrifter, som Steffen Ramsgaard selv udvikler og smager til. Til orientering har redaktionen fået oplyst, hvad der konkret skal produceres og puttes i en burgerbolle.

- Nu bygger vi i første omgang en platform af produkter op, og så retter vi sortimentet til, lyder det fra iværksætteren.

Fakta: Stor succes med DK-Foods

Steffen Ramsgaard og Per Larsen – der står bag nyetablerede INfoods i Låsby – har tidligere haft stor succes i fødevarebranchen som frontfigurer for DK-Foods.

Virksomheden blev en forrygende businesscase på produktion af skiveskåret pepperoni, som blev et megahit som tilbehør på pizzaer verden over.

I 2016 solgte de to partnere 70 procent af DK-Foods til kapitalfonden Maj Invest. I 2018 kom Danish Crown ind som investor og overtog kort tid efter hele molevitten.

Virksomheden skal køres efter et stramt koncept med få mennesker i produktion og på kontor. Steffen Ramsgaard har en ambitiøs ide om, at han vil levere de bedste og billigste produkter i Danmark. Derfor er produktionen baseret på fuldautomatiske anlæg, hvor der skal bruges en operatør til at fodre linjen med råvarer i den ene ende, og hvor den næste menneskelige berøring og håndtering gælder de emballerede og frosne produkter, der i den anden ende af linjen skal gøres klar til pakning og afhentning af lastbil.

15.000 tons om året

Der er således kun brug for et par mand i produktionen, som i første omgang skal køre i et skift.

- Det er planen, at vi skal op på to skift, og at vi skal udvide vores produktion med yderligere tre fuldautomatiske linjer, som vi har plads til, og så vi vil til den tid nok være en håndfuld mand i produktionen. Men lige nu tager vi en dag ad gangen, forklarer Steffen Ramsgaard og griner.

Når produktionsfaciliteterne er fuldt udnyttet, forventer han at kunne levere 15.000 tons produkter om året. Til den tid vil der også være fem mand til at varetage de administrative funktioner på kontoret. En af dem er den nyansatte økonomichef Anders Mosegaard, som i øvrigt var finansdirektør i DK-Foods. Han ejer også en lille klump af den nystartede virksomhed.

Procesudstyr i verdensklasse

De første to linjer er ifølge direktøren det nyeste af det nyeste inden for automation. Maskiner og procesudstyr i produktion og pakkeri er leveret af Nemco, mens Dantech Freezing Systems har stået for den kolde del.

Linjerne er konstrueret, så der kan køre flere forskellige produkter på dem. Den ene linje steger produktet på begge sider, inden det bliver sendt videre ind i en ovn, hvor det bliver færdiggjort. Linjen kan også bruges til at producere semirå produkter, som skal færdigsteges ude hos kunden.

Et langt og sejt træk

På den anden linje bliver produkterne også stegt på begge sider, inden de kører ind i et stort sous vide-anlæg, hvor de bliver færdigtilberedt.

- Sous vide-linjen er jeg stolt af. Der er ikke andre, der har sådan en løsning herhjemme, siger Steffen Ramsgaard og pointerer, at kapaciteten ligger på 1.500 kilo i timen.

Tilberedningen med "svævende" vand, som han kalder det, tager et par timer og sikrer, at produktet bevarer sin saft og kraft.

Efter planen skal produktionen på de to linjer være køreklar senest 1. marts.

- Det bliver et langt sejt træk at komme ind hos kunderne med vores nye sortiment, siger Steffen Ramsgaard og løfter sløret for missionen, som skal gøre INfoods til Danmark største leverandør på området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109