23948sdkhjf

Rynkeby og Irma i utraditionelt samarbejde

24 kunstværker tegnet af kræftramte børn vil fra marts præge Irmas kunstposer og en ny juicebrik fra Rynkeby.
I mere end 40 år har Irma sat kunst på sine bæreposer. Men aldrig tidligere har børn udstillet på de såkaldte ’kunstposer’. Det bliver der lavet om på nu.

Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har i samarbejde med Irma turneret rundt på landets børnekræftafdelinger og bedt de indlagte børn og deres søskende om at tegne, hvad der gør dem glade.

Det er der kommet 24 livsbekræftende kunstværker ud af, som kan nydes på Irmas kunstpose nr. 424 og nr. 425 fra marts 2012 og lige så længe, som oplaget på 300.000 bæreposer rækker.

Børnene skaber opmærksomhed
Carina Jensen, nordisk kvalitetschef hos Rynkeby Foods A/S, forklarer formålet med kunstprojektet.

- Projektet handler om at sætte fokus på de 200 danske børn, der hvert år får konstateret kræft. Og hvem er bedre til at gøre opmærksom på børnene end børnene selv, spørger Carina Jensen og fortsætter:

- Børnene har hver især fortalt deres egen historie gennem en tegning, og disse historier bliver nu fortalt videre til de handlende i Irma. Det er varme og livsbekræftende historier, som viser, at børnene på trods af deres alvorlige sygdom har bevaret glæden, humoren og håbet. Og forhåbentlig vil historierne røre de handlende så meget, at de har lyst til at støtte Team Rynkebys indsamling til Børnecancerfonden – for det er i sidste ende det, der er formålet med projektet, siger Carina Jensen.

Irma har stillet kunstposerne til rådighed for Team Rynkeby og børnenes kunst, og poserne sælges til vanlig pris i Irmas butikker fra uge 9.

Kunstjuice støtter Børnecancerfonden
Samtidig med at kunstposerne lanceres i Irma, sender Rynkeby Foods også en ny, økologisk 0,25 liters æblejuice på gaden. Juicens emballage er prydet af to af de 24 børnekunstværker – nemlig 6-årige Sofies tegning af en zoo-tur med familien og 6-årige Oscars tegning af et flot æbletræ.

Juicen koster ca. 7 kr. og sælges kun i Irma i en begrænset periode.

Hele salgsprisen (med undtagelse af moms og afgifter) går til Team Rynkebys indsamling til Børnecancerfonden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125