23948sdkhjf

Kyllingekoncern vil lancere helt nye produkter

Kyllingekoncernen HK Scan, der i Danmark har produktion i Skovsgaard og Vinderup, er  klar til at tage det næste forædlingsskridt: Lancering af færdigstegte strimler og tern.

- Her kigger vi ind i en kategori, som er præget af udenlandske produkter. Heldigvis efterspørger vores kunder dansk kylling, og det kan vi nu hjælpe dem med. I bund og grund giver det ingen mening at importere kyllingekød, som er transporteret over lange afstande, siger salgsdirektør Morten Cederberg.

- Så vi tror meget på, at danske forbrugere vil bakke op om de nye produkter. Kategorien med færdigstegte strimler og tern bliver helt ny for os. Her vil vi være eksponeret i pålægshylden, tilføjer han.

Tidligere har kyllingeproducenten ikke haft muligheden for at tilbyde færdigstegte tern og strimler, men det kan nu lade sig gøre med investeringen i en ny stegelinie, som er placeret på fabrikken i Skovsgaard.

Posen er blevet rystet

Morten Cederberg forventer en kraftig vækst i den helt nye kategori, hvor produkterne så at sige kan spises direkte fra pakken og bruges i en salat eller til madpakken.

- Det er det, der virker. Forbrugerne efterspørger convenience, og derfor skal vi gøre meget mere i forædlede varer, siger han.

Antal slagtede kyllinger i Danmark forbliver uændret hos HK Scan.

- For at imødekomme efterspørgslen på vores waterjet-sortiment og de færdigstegte varianter vil vi flytte kødet fra enkelte eksportmarkeder og i stedet sælge det i Danmark. Det er i bund og grund et spørgsmål om, hvor vi kan tjene mest på kødet, påpeger Morten Cederberg.

Transformationen skal ganske enkelt sætte et stort punktum for årrækken med underskud.

- Ved at satse mere på forædlede og specialiserede varer bliver vores produktion mere kompleks. Vi bliver nødt til at flytte rundt med råvarerne fra Vinderup til Skovsgaard, men det er sådan, det er. Vi har lagt os fast på en ny strategi, og nu skal vi koncentrere os om at få de nye tiltag til at lykkes, siger Morten Cederberg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062