23948sdkhjf

Nu lurer Planteslagterne på at få egen fabrik

Fødevarevirksomheden Planteslagterne i København har hidtil fået produceret sine plantebaserede deller, bøffer og farsprodukter hos samarbejdspartnere, der har det rette udstyr.

Sådan bliver det ved med at være indtil videre, men måske ikke så forfærdeligt mange måneder.

Det fortæller medstifter og medejer Henrik Have Christensen til Food Supply. 

- Vi holder øje med, om der bliver en mulighed for at begynde at producere selv. Og om alt går vel, kan det godt blive fra slutningen af i år, siger han.

I forbindelse med lanceringen af virksomhedens nyeste produkt, plantefars, har Planteslagterne fastslået, at de har "en ambition om at overtage slagteriernes kødhakkere én for én".

Overtager kødkapacitet

Den melding skal ses i lyset af, at plantefarsen bliver fremstillet på fabrikker, der er vant til at arbejde med kød.

-  Det sker hos Lepo i Hedehusene og hos en anden virksomhed, jeg ikke kan afsløre navnet på. Begge steder er de vant til kun at lave kød, men vi har overtaget noget af kapaciteten.

- Sagen er jo, at det i høj grad er de samme maskiner, man bruger til at lave kødfars og plantefars på. De skal bare gøres helt rene, inden vores produktion går i gang, og så sender vi vores kok ud, når der produceres, så han kan kvalitetssikre, fortæller Henrik Have Christensen.

- Vi ved godt, at vi ikke kan overtage alle landets kødhakkere, men vi håber at kunne overtage nogle af dem, og så etablere vores egen produktion på det pågældende sted, tilføjer han.

Tidspunktet handler ifølge planteslagteren ikke kun af, hvornår de rette hakkemaskiner bliver tilgængelige, men i høj grad også af, hvornår hans virksomhed er oppe på at producere tilstrækkelige mængder til, at det er rentabelt. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094