23948sdkhjf

Han opgav en lægekarriere for at fremstille sjov spiritus

Islændingen Heimir Gudbergsson med adresse i Aalborg manglede kun et halvt år af lægestudiet, da han droppede ud i 2019.

I stedet destillerer han nu spiritus i Gudumholm sydøst for Aalborg sammen med sin bror Johann, der har en ph.d. i biomedicin med speciale i hjernekræft.

- Jeg blev sikker på, at det alligevel ikke var noget for mig at være læge. Men jeg har lært at tilegne mig viden på studiet, og det hjælper i det her projekt, siger Heimir Gudbergsson med henvisning til brødrenes fælles virksomhed, Fennec Spirits, som de etablerede i efteråret 2020.

De ejer virksomheden sammen med deres mor og to andre brødre - bortset fra en lille del, som er ejet af Fredrik Hector Scmidt. Sidstnævnte er manden bag bryggeriet Bad Seed Brewing, som Fennec Spirits deler adresse med. Omvendt ejer familien Gudbergsson 30 procent af bryggeriet.

Pris: En halv million

- Vi lærte Fredrik at kende, da han boede i København og lavede sit øl som fantombrygger på diverse bryggerier. Vores familie har også gastropubben Wildebeest i Aalborg, og vi købte øl af ham allerede dengang. Så da han flyttede til Nordjylland og begyndte at brygge på sit eget bryggeri, købte vi os ind, fortæller Heimir Gudbergsson.

Fennec Spirits laver både brændevin og cognac-agtige produkter, men primært gin. 

- Og det bliver vi nok ved med, i hvert fald indtil vi måske kommer på en vanvittig idé. Vi kan bare godt lide at lave sjove ting, siger den næsten færdiguddannede læge.

- Navnet Fennec Spirits har vi valgt, fordi en fennec er verdens mindste ræv, og vi synes, den er lidt cute og sej. Og så holder vi os også i dyreverdenen, lige som med Wildebeest, tilføjer han med henvisning til, at wildebeest betyder gnu.

Heimir Gudbergsson fortæller, at Fennec Spirits har investeret omkring en halv million kroner i destilleriudstyret, der fylder et lille hjørne i Bad Seed Brewings store produktionshal.

Omkring en tredjedel af beløbet er gået til et 500-liters destillationsapparat fra den polske producent Genio, og dertil kommer blandt andet fem tanke og en flaskefylder med fire hoveder. Etiketterne bliver indtil videre sat på med håndkraft.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125