23948sdkhjf

De har lige tjent en formue på kaffe: Mine penge skal stå på en konto i Danske Bank

Makkerparret Morten Ravn og Anders Balmer har grund til at smile. For få dage siden solgte de aktiemajoriteten i deres virksomhed, Kaffekapslen, for et trecifret millionbeløb.

Dermed kulminerede flere års imponerende væksttogt, som har gjort Kaffekapslen til en af Europas største forhandlere af kaffekapsler.

Men faktisk var det slet ikke meningen, at de ejere skulle afgive så stor en ejerandel. Det fortæller adm. direktør Anders Balmer.

- Vi har snakket med flere potentielle investorer og ville oprindeligt have nogen ind med en mindre ejerandel. Men Ceder Capital, som vi har solgt til, er virkelig dygtige. Det er et bedre match, end jeg turde håbe på, og de ville have en majoritetsandel. Det har vi det fint med, siger Anders Balmer.

Millioner til deling

Ceder Capital er et svensk investeringsselskab, som tidligere har investeret i bl.a. sneakerkæden Sneakersnstuff. Den nye majoritetsejer skal hjælpe med at gøre Kaffekapslen til markedsleder i Europa.

Målet er en omsætning på 3 mia. kr. i 2025. Det er cirka 15 gange så meget, som Kaffekapslen omsatte for i fjor.

Salget af Kaffekapslen indbringer Morten Ravn og Anders Balmer et trecifret millionbeløb til deling. Men titlen som nyslået mangemillionær kommer ikke til at ændre Anders Balmers hverdag.

- Det er kun penge. Jeg skal have dem stående på en konto i Danske Bank, siger han.

Han beholder sammen med stifter Morten Ravn 45 pct. af aktieandelen i Kaffekapslen. Begge fortsætter i ledelsen som hhv. adm. direktør og udviklingsdirektør.

Beholder kontrollen

Det var Morten Ravn, der i 2011 stiftede Kaffekapslen. I de første år med et lejet opbevaringsrum som lager. Nu holder Kaffekapslen til på 10.000 kvm. i Aarhus-forstaden Hasselager.

Aftalen med Ceder Capital er, at nok sidder svenskerne på aktiemajoriteten, men de kan ikke egenhændigt træffe store beslutninger – som f.eks. at flytte Kaffekapslen til udlandet eller åbne fysiske butikker.

- Vi har givet dem betydelig indflydelse, men ikke overladt kontrollen helt. Morten og jeg står fortsat for den daglige drift. Og vores mål er, at virksomheden skal være meget større og samtidig profitabel, siger Anders Balmer.

I 2020 omsatte Kaffekapslen for mere end 200 mio. kr. og lavede et resultat efter skat på 13,9 mio. kr. – det med afstand bedste resultat nogensinde.

Kun 20 pct. af salget sker i Danmark. Resten er til lande som Norge, Sverige, Tyskland, Østrig, Schweiz, Frankrig, Holland, Belgien og Spanien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093