23948sdkhjf

Supermarkeder satser på bæredygtigt fiskeri

Coop, Dansk Supermarked og SuperGros har indgået et historisk samarbejde med Danmarks Fiskeriforening og MSC om at føre flere MSC-certificerede fisk.
Der skal flere MSC-certificerede fisk i køle- og frysediskene i landets supermarkeder.

Det skal et nyt samarbejde mellem Coop, Dansk Supermarked og SuperGros og Danmarks Fiskeriforening og MSC sørge for.

- Vi glæder os over, at vi har været i stand til at arbejde sammen så bredt. Vi er sikre på, at mange, som i dag allerede køber masser af fisk, vil tage det bæredygtige alternativ til sig, siger Søren Bo Christensen, indkøbschef, Dansk Supermarked.

Kendskab skal udbredes
To tredjedele af de danske landinger af spisefisk er i dag MSC-mærkede, og værdien af mærket er på næsten en milliard kroner om året, siger formanden for Danske Fiskeres Producent Organisation, Kurt S. Madsen.

- Det svarer til den samlede produktion af økologiske landbrugsvarer i Danmark. Det skal vi sørge for at få udbredt og fortalt, så langt flere end i dag vælger at købe miljømærkede fisk, siger han i en kommentar til samarbejdet.

En stor udfordring
MSC-mærket er en garanti for, at fisken kommer fra en sund bestand, og at den er fanget med omtanke for havmiljøet. Men den tanke kan være svær at sælge til forbrugerne.

- Det er en stor udfordring at forklare forbrugerne, hvad de ikke kan se og mærke. Ifølge FN er 85 procent af verdens fiskebestande fisket til grænsen eller over og er måske ved at uddø. Men det er svært for forbrugerne at forholde sig til, siger professor i forbrugerstudier Søren Askegaard, Syddansk Universitet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125