23948sdkhjf

Endnu mere økologi på Foodexpo

I tråd med regeringens udmelding om, at 60 procent af al offentlig bespisning fremover skal være økologisk, byder Økologisk Landsforening indenfor til et udvidet økologisk område på Foodexpo i Herning.
Det er regeringens målsætning, at 60 procent af de godt 500.000 måltider, der dagligt serveres i offentlige køkkener, skal bestå af økologiske råvarer. Derfor benytter Økologisk Landsforening den forestående fagmesse Foodexpo som anledning til at sætte gang i omlægningen til økologi i de offentlige køkkener.

- På den økologiske fællesstand kan køkkenledere og beslutningstagere i både privat og offentligt regi få vejledning i, hvordan de kan lægge om til økologi. De kan også få et overblik over det efterhånden enorme udbud af økologiske varer til storkøkkener og selv tale med de økologiske leverandører og de mange grossister, som står klar til at levere øko- varer til foodservice-sektoren, siger Rikke Grønning, som er foodservice-medarbejder i Økologisk Landsforening.

Hun understreger, at en omlægning til økologi ikke behøver at betyde et brud på de fastlagte budgetter.

- Det handler blandt andet om at undgå madspild, købe råvarer i sæson, lave maden fra bunden og bruge mindre kød og flere grøntsager. Det er også noget, som vi kan guide i på messen, siger Rikke Grønning.

På standen vil der også være informationer om de økologiske spisemærker i guld, sølv og bronze, som restauranter, cafeer, institutioner og kantiner kan få, hvis de kan dokumentere deres økologiprocent.

Med den nye Øko-app til mobilen fra Økologisk Landsforening kan man finde frem til alle spisesteder med det økologiske spisemærke.

Desuden vil repræsentanter fra foreningen stå klar til at fortælle om et nyt undervisningsmateriale om økologi og bæredygtighed, som er rettet mod elever på landets hotel- og restaurantskoler.

Fra 22 til 32 udstillere
Projektchefen for Foodexpo glæder sig over, at Økologisk Landsforenings stand i år vil have mange flere udstillere end sidste år.

- Vi forsøger at tage afsæt i det, der sætter dagordnen for vores besøgende netop nu. Med det
nye tiltag i finansloven mener vi, at det var vigtigt at udvide det økologiske område og på den måde tilbyde endnu mere inspiration og vejledning til de besøgende. Vi er derfor glade for, at
Økologisk Landsforening har 32 økologiske udstillere med på Foodexpo i år, siger projektchef
Henriette Træholt. Til sammenligning var der 22 udstillere repræsenteret på Økologisk
Landsforenings stand på Foodexpo 2010.

Økologisk kokkedyst
Økologien kommer yderligere i fokus på Foodexpo, når nordens ti dygtigste kokke skal dyste om titlen som ”Nordens Bedste Kok”. På fem timer skal deltagerne fremstille en tre-retters menu, som skal tilberedes ud fra en økologisk råvarekasse, hvis indhold først kendes på finaledagen.

Fakta:
• Foodexpo er en fagmesse for Foodservice & Catering, Hotel & Restaurant og detailhandel.
• Messen foregår i MCH Messecenter Herning fra 18. til 20. marts 2012.
• Regeringen har på finansloven afsat 28 millioner over to år til en omlægning af de offentlige køkkener til økologi.

Food Supply vil desuden være til stede på Foodexpo.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078