23948sdkhjf

- Hvad jeg fik for mit måltidskassefirma? Mellem 10 og 100 millioner

Stifteren af måltidskassefirmaet RetNemt, Klaus Toft Nørgaard, har nu fundet ud af, hvor meget han egentlig kan sætte ind på bankkontoen, efter af svenske Linas Matkasse har købt ham ud.

Den svenske koncern meldte i marts ud, at den overtog Klaus Toft Nørgaards 41,50 procent af RetNemt i forbindelse med en børsnotering i Sverige. I forvejen havde Linas Matkasse de øvrige 58,5 procent efter en handel for fire år siden, hvor de øvrige daværende ejere solgte deres andele.

Nu er økonomien gjort op i forbindelse med aktiesalget i slutningen af marts, og spørgsmålet er så, hvad Klaus Toft Nørgaard fik ud af at afhænde sin del.

- Ja, nu ved jeg det. Men derfra og så til at få det ud i hele branchen ... Jeg er da godt tilfreds, så meget vil jeg gerne sige.

- Kan du komme det lidt nærmere? 

- Det er et pænt tocifret millionbeløb. Så det vil sige over 10 og under 100 millioner kroner, afslører Klaus Toft Nørgaard.

Dyrere end i 2016

Han etablerede RetNemt for 15 år siden sammen med makkeren Bjarne Marell, der var medejer, indtil Linas Matkasse købte ham ud i efteråret 2016. Ved samme lejlighed blev et par andre investorer også købt ud, så svenskerne dengang altså i alt satte sig på 58,5 procent af virksomheden.

Prisen for den andel var lavere end det beløb, Klaus Toft Nørgaard nu har fået for de sidste 41,5 procent, oplyser han.

Selv om han nu er helt ude af ejerkredsen, er Klaus Toft Nørgaard fortsat i høj grad med i måltidskassefirmaet, der i Danmark beholder navnet RetNemt. 

- Jeg er indtil videre stadig administrerende direktør her i Helsingør og med i ledergruppen, men når vi har fået det hele integreret, får jeg titlen Chief Business Development Officer. Så skal jeg have fokus på at udvikle hele virksomheden, nævner den danske måltidskasse-ekspert. 

Han fortsætter med at have base i Helsingør, hvor RetNemt siden 2008 har holdt til på den nuværende adresse, nu med råderet over cirka 2.700 kvadratmeter efter nogle knopskydninger undervejs. 

Funktionen som direktør for afdelingen i Helsingør skal fremover varetages fra hovedkvarteret i Sverige.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094