23948sdkhjf

Københavnske tjenere i tæt DM-duel

Kun decimaler skilte første- og andenpladsen i finalen om at blive Årets Tjener 2012.
Det har været en sand jubeluge for den københavnske restaurant Geranium. Onsdag fik restauranten plads i den prestigefyldte Michelin-guide med en stjerne, og søndag snuppede tjener Peter Pepke titlen som Årets Tjener 2012.

Sejren kom dog først i hus efter en tæt duel med Danmarksmesteren fra 2010, Lars Spring fra Restaurant Saison i Hellerup. Frem til den afgørende bedømmelse lå de to konkurrenter helt lige i finalen, som fandt sted i forbindelse med fødevaremessen Foodexpo 2012 i MCH Messecenter Herning.

Til slut skilte kun 0,8 point de to finalister, og det blev også bemærket af overdommeren:

- I min tid som dommer i både danske og internationale tjenerkonkurrencer har jeg aldrig oplevet en så tæt afgørelse. Der er tale om decimaler, kommenterede overdommer Jesper Boelskifte, Umami i København.

Årets Tjener 2012 fandt sted sideløbende med finalen i Årets Kok 2012 .

I alt fem deltagere var kvalificeret til finalen, og Peter Pepke blev belønnet med 30.000 kroner for sejren. På tredjepladsen kom Tabita Mortensen fra Restaurant Ti Trin Ned. Tabita Mortensen blev desuden vinder af DMfinalens ekstrakonkurrence med disciplinen "Ostevogn".

Dommerpanelet til Årets Tjener 2012 bestod af Jesper Boelskifte fra Umami, Rikke Andersen fra Restaurant Propaganda, Allan Agerholm fra Crowne Plaza Copenhagen Towers, Christian Aarø Mortensen fra Aarø & Co samt Ole Troelsø, Dagbladet Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094