23948sdkhjf

Konkursramte Dan Duck har officielt ænder for knap 10 millioner på lager

Da fjerkræslagteriet Dan Duck i Struer tirsdag blev erklæret konkurs, var medarbejderne netop blevet færdige med at slagte 12.000 ænder for en opdrætter - en opgave, de begyndte på onsdag i sidste uge.

Ænderne er nu kørt væk til et eksternt fryselager, men derudover har konkursboet i sine egne frysere fjerkræ for en bogført værdi på knap 10 millioner kroner.

Det oplyser konkursboets kurator, Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners.

Han var selv sammen med Dan Duck-ejer Hardy Eskildsen på slagteriet i tirsdags for at informere medarbejderne om konkursen.

- Vi synes jo altid, at ledelsen i en konkurssag selv skal have lov til at fortælle, at selskabet er gået konkurs. Og bagefter orienterede vi fra advokatfirmaets side så de ansatte om, hvad der kommer til at ske nu.

- Der er to muligheder: Enten kommer der nogen, som har mod på at løbe slagteriet i gang igen. Og ellers kommer vi til at opsige medarbejderne og realisere aktiverne, nævner Jan Bruun Jørgensen. 

Medarbejderne ikke opsagt

Han anser sandsynligheden for, at der kan findes nye folk til driften af slagteriet, for at være "nok ikke ret stor", men for en sikkerheds skyld er de cirka 40 medarbejdere altså i første omgang sendt hjem uden at være opsagt.

Aktiverne i det konkursramte selskab, der har navnet DD Drift, omfatter ud over indholdet i fryserne også lidt tilgodehavender og noget udstyr til brug ved produktionen, deriblandt nogle kar. Og så den store joker i form af det, som Jan Bruun Jørgensen kalder "et meget stort erstatningskrav" mod Fødevarestyrelsen.

Det er det krav, som Dan Duck i maj sidste år gik til domstolene med som en udløber af den fejlbehæftede kontrolrapport, Fødevarestyrelsen fremlagde efter et kontrolbesøg i december 2019. Rapporten, som fejlagtigt kritiserede Dan Duck for dårlig hygiejne, var ifølge indehaver Hardy Eskildsen i høj grad med til at trække tæppet væk under virksomheden.

Hardy Eskildsen har gennem hele forløbet kun villet oplyse, at kravet er på et to-cifret millionbeløb, og nærmere ønsker Jan Bruun Jørgensen heller ikke at komme det.

- Det skal kreditorerne ikke læse i pressen. Det er ikke en sag, som vi for alvor er kommet i gang med at se på endnu, bortset fra, at vi ved, at den findes, nævner kuratoren. 

Så vidt Food Supply erfarer, er retssagen om erstatningen stadig langt fra at være klar til at gå i gang.

Ni millioner eller 900.000?

Jan Bruun Jørgensen tør ikke gætte på, hvad aktiverne i konkursboet reelt kan løbe op i, og det skyldes ikke kun uvisheden om en eventuel erstatning.

- Det fjerkræ, der ligger på frost, er jo bogført til op imod 10 millioner kroner. Men om varelageret kan sælges for ni millioner eller for 900.000 kroner, når det sælges ud af et konkursbo, det er ikke til at vide endnu, påpeger han.

En anden stor ubekendt er, hvor meget der skal udbetales i løn til medarbejderne, og også derfor kan kuratoren ikke sige noget om, hvorvidt der bliver noget til overs til DD Drifts kreditorer.

- Løntilgodehaverne skal jo afregnes først, og vi kan ikke vide, hvor stort drænet bliver dér. Men der et et betydeligt løntilgodehavende, konstaterer Jan Bruun Jørgensen.

Om kreditorerne oplyser han, at der blandt andet er tale om nogle leverandører af dyr og ikke mindst et såkaldt coronalån, virksomheden har optaget med støtte fra Vækstfonden. Det er et lån på "et større 1-cifret millionbeløb".

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078