23948sdkhjf

Møn Bolcher flytter - og investerer "massivt" i nye maskiner

Egentlig ville Møn Bolcher her i begyndelsen af året være flyttet fra én adresse i Stege til en anden.

I stedet rykker bolchevirksomheden i efteråret ind i et nyt hovedkvarter i Nykøbing Falster, hvor virksomheden har købt 8.000 kvadratmeter bygninger, der tidligere har været brugt til pakning af medicinaludstyr.

Samtidig har Møn Bolcher ifølge medejer og direktør Thomas Krøll investeret massivt i nyt materiel.

- Vi har længe haft behov for mere plads, dels for at kunne skabe bedre arbejdsforhold for vores ansatte, dels for at have bedre muligheder for at udvide produktionen, fortæller Thomas Krøll, der ejer og driver Møn Bolcher sammen med sin fætter René Harms.

- Vi havde tegningerne og flytteplanerne klar vedrørende en bygning, vi købte for tre år siden i Stege. Men vi kunne se, at den faktisk allerede var ved at være for lille, og så var vi heldige:

- Der var noget udstyr, der skulle flyttes, og ham, der kom ud for at flytte det, sagde, at han gerne ville købe bygningen. Og så fik vi mulighed for at købe i Nykøbing Falster, hvor vi får meget mere plads end vores nuværende 1.400-1.500 kvadratmeter, nævner Thomas Krøll.

Specialudstyr fra Italien

Det nye udstyr er ifølge direktøren primært pakkeudstyr, men også noget italiensk specialudstyr til selve produktionen, blandt andet en æltemaskine og en kølebane.

- Hidtil har vi i høj grad håndpakket, men vi prøver nu at gøre det nemmere og smartere, siger bolchebossen. Han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvor meget der er investeret i de nye maskiner, men kan gå med til at sige, at det er omkring en million kroner.

Møn Bolcher tager 3.000 kvadratmeter på den nye adresse i brug til sig selv og har lejet cirka 2.000 andre kvadratmeter ud til to samarbejdspartnere: Dels etiketvirksomheden LF Labels, som i forvejen leverer bolcheetiketter til Møn Bolcher, og dels Dansk Maskin Automation, som har serviceret bolchefabrikkens pakkemaskiner.

De sidste 3.000 kvadratmeter er stadig ledige, hvis nogen skulle være interesseret, konstaterer Thomas Krøll.

Tre opkøb

Om årsagen til, at flytningen fra Stege til Nykøbing Falster først sker i efteråret, forklarer han, at der dels er noget opsigelse på det nuværende lejemål, dels er en hel del logistik involveret.

- Det er ikke noget, man lige gør hen over en weekend. Vi vil jo også gerne gøre det på en måde, så det ikke generer kunderne, påpeger han.

Ud over at producere bolcher og dragerede mandler og drageret lakrids med navnet Møn Bolcher har Thomas Krøll og René Harms de seneste år udvidet virksomheden med tre opkøb: 

I 2016 købte de Prins Jørgens Bolcher, i 2017 Kaffehuset Møn og i 2019 det konkursramte Stilling Bolcher, som indtil da havde haft sin produktion ved Skanderborg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078