23948sdkhjf

Held i uheld: Bolchefabrik vil nu også producere chokolade i stor stil

Møn Bolcher, der til efteråret flytter fra Stege til Nykøbing Falster, benytter flytningen og en masse ekstra kvadratmeter til at sætte gang i en decideret chokoladeproduktion.

Det fortæller medejer og direktør Thomas Krøll, som regner med, at det i første omgang vil skabe to-tre nye arbejdspladser.

- Vi har allerede bestilt nye, danske chokolademaskiner fra ChocoMa, og de bliver leveret omkring sommeren. Så skal vi øve lidt, inden vi forhåbentlig kan begynde at producere i efteråret, siger han og oplyser, at der er investeret omkring en million kroner i chokolademaskinerne.

Ifølge direktøren har Møn Bolcher for alvor fået appetit på at lave eksempelvis dessertchokolader og marcipanbrød, efter at corona ramte Danmark kort før påske sidste år. 

- Kunderne er der

- Vi har hidtil lavet håndproduceret chokolade, som vi kun har solgt i vores egen butik. Op til påsken havde vi jo lavet en hel, som vi pludselig ikke kunne få solgt, da butikken ikke måtte holde åbent. 

- Så vi kontaktede nogle af de kunder, vi havde i forvejen, for at høre, om de var interesseret i at købe det. Det viste sig, at det var ret nemt at komme af med det - der var stor interesse, så vi ved, at markedet og kunderne er der, konstaterer Thomas Krøll.

I forvejen har Møn Bolcher en omfattende produktion af mandler, nødder og lakrids, der bliver overtrukket chokolade. Det salg udgør 40-50 procent af omsætningen, oplyser han.

Møn Chokolade har p.t. otte ansatte i produktionen og fire i salgsafdelingen. Virksomheden eksporterer ifølge direktøren til flere end 15 lande.

Thomas Krøll blev i 2015 hentet ind som direktør af René Harms, som dengang var eneejer efter at have købt bolchefabrikken i 2005. 

For et års tid siden købte Thomas Krøll så 49 procent af virksomheden, og René Harms har dermed nu 51 procent.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079