Held i uheld: Bolchefabrik vil nu også producere chokolade i stor stil
Møn Bolcher, der til efteråret flytter fra Stege til Nykøbing Falster, benytter flytningen og en masse ekstra kvadratmeter til at sætte gang i en decideret chokoladeproduktion.
Det fortæller medejer og direktør Thomas Krøll, som regner med, at det i første omgang vil skabe to-tre nye arbejdspladser.
- Vi har allerede bestilt nye, danske chokolademaskiner fra ChocoMa, og de bliver leveret omkring sommeren. Så skal vi øve lidt, inden vi forhåbentlig kan begynde at producere i efteråret, siger han og oplyser, at der er investeret omkring en million kroner i chokolademaskinerne.
Ifølge direktøren har Møn Bolcher for alvor fået appetit på at lave eksempelvis dessertchokolader og marcipanbrød, efter at corona ramte Danmark kort før påske sidste år.
- Kunderne er der
- Vi har hidtil lavet håndproduceret chokolade, som vi kun har solgt i vores egen butik. Op til påsken havde vi jo lavet en hel, som vi pludselig ikke kunne få solgt, da butikken ikke måtte holde åbent.
- Så vi kontaktede nogle af de kunder, vi havde i forvejen, for at høre, om de var interesseret i at købe det. Det viste sig, at det var ret nemt at komme af med det - der var stor interesse, så vi ved, at markedet og kunderne er der, konstaterer Thomas Krøll.
I forvejen har Møn Bolcher en omfattende produktion af mandler, nødder og lakrids, der bliver overtrukket chokolade. Det salg udgør 40-50 procent af omsætningen, oplyser han.
Møn Bolcher har p.t. otte ansatte i produktionen og fire i salgsafdelingen. Virksomheden eksporterer ifølge direktøren til flere end 15 lande.
Thomas Krøll blev i 2015 hentet ind som direktør af René Harms, som dengang var eneejer efter at have købt bolchefabrikken i 2005.
For et års tid siden købte Thomas Krøll så 49 procent af virksomheden, og René Harms har dermed nu 51 procent.