23948sdkhjf

Unibake måtte tage et stort coronadyk

- Der står corona skrevet hen over hele det her regnskabsår.

Det konstaterer direktøren for brødproducenten Lantmännen Unibake Denmark, Anette Kalle, om det 2020-regnskab, der bliver offentliggjort i dag.

Regnskabet viser en omsætning på godt 804 millioner kroner, hvilket er 119 millioner færre end året før. Og bundlinjen er skrumpet fra 12,6 til 5,2 millioner kroner.

Unibake sælger udelukkende brød på frost, og en fjerdedel af salget går normalt til foodservice-sektoren. Da caféer, kantiner, hoteller og restauranter langt hen ad vejen har været lukket ned, er det gået hårdt ud over virksomhedens salg.

- Det gælder både herhjemme og på eksportmarkederne, hvor vi især sælger til USA, England og resten af Europa. Eksporten udgår cirka 40 procent, nævner Anette Kalle.

Farvel til 50 medarbejdere

Alt i alt er eksportsalget dykket fra 383 til 318 millioner kroner. Cirka en tredjedel af faldet skyldes ifølge direktøren, at Lantmännen-koncernen i 2019 flyttede en produktion af fransk hotdog-brød fra Holstebro til Polen.

Unibake har tre fabrikker i Danmark - i Hatting, Holstebro og Hasselager - og de havde ved begyndelsen af 2020 tilsammen cirka 400 medarbejdere. Ved årets udgang var der omkring 350.

- Ja, vi har desværre sagt farvel til cirka 50 medarbejdere, fordelt på både produktion og administration og fordelt på alle tre fabrikker. Det har handlet om, at vi skulle have tilpasset kostumet til kroppen, og det skulle vi have gjort under alle omstændigheder.

- Det er ikke sikkert, at vi skulle have afskediget helt det samme antal uden coronakrisen, men corona har været med til at accelerere processen, påpeger Anette Kalle.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11