23948sdkhjf

Nye snacks: To unge gutter har erfaren fødevaremand med på vognen

To fynske iværksættere, Jeppe Vadgaard og Rafael De Souza Andersen, har sammen med en erfaren fødevaremand udviklet en ny type snacks, som er både økologisk og har et meget lavt sukkerindhold. En kombination, som de er overbevist om ikke tidligere har været at finde på butikshylderne.

Men nu har deres virksomhed, The Organic Crave med base på havnen i Odense, fået de to første økologiske produkter sat til salg i Helsam og i Salling Groups butikker. 

Rafael De Souza Andersen og Jeppe Vadgaard har allieret sig med 68-årige Carl Bjarne Mikkelsen, der også er medstifter af virksomheden. Han har masser af erfaring fra fødevarebranchen, hvor han blandt andet har arbejdet med innovation og salg hos Easis og Kohberg-koncernen Koff.

Inden de kastede sig over The Organic Crave, var Jeppe Vadgaard og Rafael De Souza Andersen projektledere i Erhvervshus Fyn, hvor de har været med til at hjælpe fynske virksomheder med sparring.

- Vi blev enige om, at vi ville lave de her nye produkter sammen, så vi har gået og bikset med konceptet The Organic Crave i noget tid, inden vi sagde vores job op og stiftede virksomheden i juli sidste år.

- Rafael har tidligere været ekstern konsulent og arbejdet med blandt andre Thise Mejeri og Hansens Is. Han har kendt Carl Bjarne i mange år via deres fælles færden i fødevarebranchen, fortæller Jeppe Vadgaard.

Fabrik i Europa

Alle tre ejere har været med til at udvikle produkterne, der i første omgang omfatter chips og granolabarer. 

- Vi får begge dele produceret på en fabrik i udlandet, men vil gerne have produktionen til Danmark på et tidspunkt, nævner Jeppe Vadgaard.

Han oplyser også, at to nye chipsvarianter er på vej, og at de formentlig kommer i handlen hen over sommeren.

Jeppe Vadgaard og de øvrige ejere ønsker af hensyn til eventuelle konkurrenter ikke at få offentliggjort navnet på det pågældende produktionsland.

- Vi er midt i produktionskontrakter, og vi er stadig en lille, sårbar start-up. Så vi vil gerne nøjes med at sige, at det er et land i Europa, bemærker Rafael De Souza Andersen.

- Vi er meget stolte over at være i gang og samtidig rigtig glade for, at vi nu er lykkedes med at gå fra den gode idé til også at lande som rigtige produkter i detailhandlen. Det er så stort for os, tilføjer han.

Smag vægter mest

Angående det lave sukkerindhold i produkterne oplyser Jeppe Vadgaard, at der er tale om under fem procent.

- Vi er ikke sukkerforskrækkede. Det er muligt at gøre produkterne helt sukkerfri, men det giver ikke mening, da sukker blandt andet er smagsforstærkende og ikke blot giver sødme.

- Derfor er vores produkter ikke sukkerfri. Vi vægter smag højere. Når det så er sagt, så er under fem procent sukker utroligt lavt, fastslår han.

Som tidligere projektledere hos Erhvervshus Fyn ved Jeppe Vadgaard og Rafael De Souza en del om, hvordan man skaffer finansiering, og den viden har The Organic Crave allerede nydt godt af.

Jeppe Vadgaard oplyser således, at virksomheden samlet set har fået tilsagn om cirka en millioner kroner i udviklingsmidler, blandt andet fra Food & Bio Cluster Denmark og Innovationsfonden. 

- Vi har ikke nydt godt af offentlige midler, fordi vi har været ansatte hos Erhvervshus Fyn.  Men vi har fået indsigt i, hvordan midlerne kan understøtte en opstart, hvor der er stort fokus på udvikling af fødevarer, som ikke findes på markedet. Vi har først ansøgt om udviklingsmidler, efter at vi var stoppet i erhvervshuset, understreger han.

- Vores ansættelse hos erhvervshuset har givet os indsigt i, hvordan teknologivirksomheder bruger soft funding som en del af deres skaleringsstrategi. Den læring, primært fra virksomhederne, har vi prøvet at tage med os. Vi bliver på ingten måde tilgodeset, hvilket heller ikke er muligt, da der er tale om uvildige godkendelsesprocedurer, supplerer Rafael De Souza Andersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078