23948sdkhjf

Endnu en proteinfabrik på vej i Hedensted

I forvejen har Hanegal-stifterne Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard etableret en stor proteinproduktion i Hedensted under navnet Organic Plant Protein.

De vil inden længe bygge en ny fabrik ved siden af den første - og nu er endnu en spiller på samme marked på vej med en tilsvarende fabrik, også i Hedensted.

Bag det nye projekt står det hollandske ingrediensselskab Meelunie, som har sikret sig 250 millioner kroner til projektet. Selskabet har økonomisk opbakning fra blandt andre Danmarks Grønne Investeringsfond, Ringkjøbing Landbobank og ingeniørselskabet SiccaDania, fortæller førstnævnte i en pressemeddelelse.

Ifølge Børsen er også stifter Claus Hommelhoff fra Formuepleje og Ole K. Hansen, der har stået bag Hamlet Protein, involveret.

Danske råvarer

Den nye fabrik vil lige som Organic Plant Protein bruge hestebønner til at fremstille planteprotein. Meelunia får bønnerne fra Hornsyld Købmandsgård, der henter råvaren fra danske landmænd.

Teknologien bygger på patenteret forskning fra Københavns Universitet og Bioptimate, og anlægget i Hedensted skal opføres af SiccaDania.

- I SiccaDania har vi arbejdet intenst med at udvikle dette projekt over de seneste par år. Det er derfor med stor tilfredshed, at vi nu kan igangsætte arbejdet med at opføre fabrikken, der vil producere proteiner, stivelse samt fødevarefibre fra hestebønner.

- Dette projekt rummer store perspektiver for de involverede parter. Projektet vil også bidrage markant til at sætte Danmark på verdenskortet for udvikling og bæredygtig produktion af alternative proteiner. Hvis den samlede mængde protein fra den nye fabrik anvendes som erstatning for oksekød, vil den samlede årlige CO2-emission reduceres med ca. 400.000 tons. Det er så markant, at det kan ses på Danmarks CO2-bundlinje, siger ingeniørselskabets administrerende direktør, Søren Sten Rasmussen.

Byggeriet af den nye fabrik begynder efter planen i efteråret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078