23948sdkhjf

Frosne konkurs-ænder genopstår som Dansk Gourmetkød

De præcise planer for, hvad der skal ske med et stort lager fra det konkursramte andeslagteri Dan Duck i Struer, er endnu ikke klar.

Men det ligger fast, at selskabet, der har købt lageret af frossent ande- og kyllingekød, hedder Dansk Gourmetkød.

Det oplyser Dan Duck-direktør Hardy Eskildsen, som ejer Dansk Gourmetkød sammen med grisehandleren Jesper Krogh Madsen og Henrik Fobian fra Hvidebæk Slagteri. De tre var også ejere af Dan Duck-slagteriet sammen med slagteriets oprindelige bagmand, Martin Daasbjerg.

- Jeg kan ikke huske, hvad vi gav for lageret, men vi skal nu i gang med at se på, hvordan vi får det solgt, fortæller Hardy Eskildsen til Food Supply.

- Meget af kødet skal færdigbehandles, det vil sige syltes, koges og konfiteres. Og en del af det skal kasseres, for eksempel fordi vi vi ikke har mulighed for at færdigbehandle det, eller fordi der ikke er kunder til det, tilføjer han

Godkendelser mangler

Hardy Eskildsen peger på, at Dan Duck-konkursen kun drejer sig om driftsselskabet, og at han sammen med Jesper Krogh Madsen og Henrik Fobian derfor stadig ejer bygningerne og produktionsudstyret. 

Derfor har Dansk Gourmetkød gode muligheder for at rykke ind på det tidligere slagteri og gå i gang med at behandle kødet.

- Bortset fra, at vi ingen medarbejdere har. Men det må vi finde ud af. Dansk Gourmetkød mangler også stadig at få godkendelser på plads vedrørende det produktionsmæssige og det fødevaremæssige, så det er svært at sige, hvornår vi kan komme i gang, siger Hardy Eskildsen.

Han fortæller, at det frosne fjerkrækød ligger på flere forskellige lagre, både ved slagteriet i Struer og andre steder.

Hardy Eskildsen ønsker ikke at oplyse, hvor store mængder der er tale om, bortset fra at det er "mange tons".

- Hvis ikke vi kan finde kunder til det hele, så må vi jo starte grillen og spise noget af det selv, bemærker han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094