23948sdkhjf

Millionsag mod Fødevarestyrelsen kan blive en handelsvare

Selv om kuratoren i konkursboet efter Dan Duck i Struer stort set har lukket sagen, er der stadig et enkelt hængeparti - og det er et stort et af slagsen.

Fjerkræslagteriet har således stadig den verserende sag mod Fødevarestyrelsen simrende i retssystemet, og dermed har konkursboet potentielt mulighed for at få et større millionbeløb i kassen.

I første omgang har kurator Jan Bruun Jørgensen solgt aktiver for under en million kroner, ikke mindst det lager af frossent fjerkræ, som Dan Duck havde ved lukningen i april. Alt i alt betyder det ifølge advokaten, at der ikke bliver dividende til kreditorerne.

- Med mindre altså at den sag mod Fødevarestyrelsen kommer til at kaste noget af sig. Så kan det godt være, at der bliver noget at dele ud af. 

- Foreløbig skal vi have set nærmere på, hvad vi skal gøre med sagen. Ét scenarie er, at konkursboet vælger at føre sagen. Et andet er, at vi vælger at sælge den mulige fordring, siger Jan Bruun Jørgensen.

- Vi ser på det, hvis der kommer et forslag

Sidstnævnte løsning vil give mulighed for, at de tidligere Dan Duck-ejere kan betale et beløb for at overtage fordringen, og at de og konkursboet så kan modtage eksempelvis hver sin halvdel af en eventuel erstatning.

Dan Duck-direktør Hardy Eskildsen har tidligere oplyst til Food Supply, at erstatningskravet er på et tocifret millionbeløb. Kravet skyldes den meget omtalte fejlbehæftede kontrolrapport, som Fødevarestyrelsen offentliggjorde efter et kontrolbesøg i december 2019. Rapporten, der uretmæssigt gav slagteriet et dårligt hygiejne-ry, var ifølge Dan Duck med til at hive tæppet væk under virksomheden.

Hardy Eskildsen satte advokat Hans Sønderby Christensen fra Randers på sagen - en advokat, som tidligere har skaffet store millionbeløb til slagterier, der har været i karambolage med Fødevarestyrelsen.

Lige nu er Hans Sønderby Christensen ikke aktiv i sagen, da alt er overgået til konkursboet, men ender det med, at fordringen bliver solgt, kan han eventuelt komme på banen igen.

Den mulighed ønsker Hardy Eskildsen ikke p.t. at udtale sig om.

- Jeg vil ikke sige noget om fordringen eller retssagen, for det er ikke i mine hænder. Men vi kigger på, om det er interessant, hvis kurator kommer med et forslag, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078