23948sdkhjf

Dan Ducks ejere har købt deres eget krav mod Fødevarestyrelsen

I den langstrakte sag om fjerkræslagteriet Dan Ducks konkurs har ejerne nu fået vished for, at de selv kan fortsætte kampen for at få erstatning fra Fødevarestyrelsen.

Direktør Hardy Eskildsen og de øvrige ejere har således indgået aftale med konkursboet om, at de køber fordringen mod Fødevarestyrelsen, oplyser kurator Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners.

- De tidligere ejere køber fordringen med en kontantbetaling - og så har vi aftalt, at konkursboet får en andel af nettoprovenuet, hvis de vinder retssagen mod Fødevarestyrelsen, fortæller kuratoren.

Han ønsker ikke at oplyse den præcise fordeling, men fortæller gerne, at konkursboets andel er langt under halvdelen. 

Hardy Eskildsen har gennem hele forløbet ladet forstå, at erstatningskravet er på et tocifret millionbeløb.

Kravet bunder i den meget omtalte fejlbehæftede kontrolrapport, som Fødevarestyrelsen offentliggjorde efter et kontrolbesøg i december 2019. Rapporten, der uretmæssigt gav slagteriet et dårligt hygiejne-ry, var ifølge Dan Duck med til at hive tæppet væk under virksomheden.

30-60 millioner

Ifølge Jan Bruun Jørgensen er der ikke i sagsanlægget mod Fødevarestyrelsen opgjort et specifikt tal for, hvor stor erstatningen skal være. I første omgang handler det for Dan Duck-ejerne om at få slået fast i retten, at fødevaremyndighederne er erstatningsansvarlige. 

- Så vil man senere gå videre med erstatningens størrelse. Det er jo et krav, der er behæftet med en udtalt usikkerhed, men der har i konkursboets papirer været tal fremme i størrelsesordenen 30-60 millioner kroner, nævner Jan Bruun Jørgensen.

Med aftalen om at sælge fordringen har han stort set færdiggjort sit arbejde som kurator, og han kan derfor fastslå, at der i hvert fald foreløbig ikke bliver noget til Dan Ducks kreditorer. 

I grove træk har han kun kunnet sælge det lager af frossent fjerkræ, som de tidligere Dan Duck-ejere købte for under en million kroner før sommerferien. De penge går til løndmodtagerne.

- Der kan jo stadig ske det, at der kommer et stort beløb ind via retssagen, så kreditorerne behøver ikke at give op. Men de skal nok ikke sidde og vente oppe om natten, bemærker kuratoren, som godt kan se et langvarigt retsforløb forude.

- Hvis der for eksempel skal være syn og skøn og tilknyttes teknikere og eksperter, kan det jo virkelig trække ud, påpeger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11