23948sdkhjf

Tican dykkede voldsomt på bundlinjen trods flere slagtninger

Selv om slagterikoncernen Tican sidste år slagtede langt flere grise end i 2019, endte året med et underskud før skat på 9,1 millioner kroner, oplyser Tican i en pressemeddelse.

Året før var der et overskud på 233 millioner.

Antallet af slagtninger i Tican steg med cirka 500.000 til i alt cirka 3,9 millioner grise. Sammen med de fortsat høje priser på grisekød betød det, at  omsætningen steg med cirka. 13,7 procent til 8,9 milliarder kroner.

Alligevel blev det altså til minus på bundlinjen hos koncernen, der er ejet af tyske Tönnies og har 2.160 ansatte.

- Vi har gennem 2020 været specielt udfordret af effekterne fra covid-19, hvilket har haft meget stor negativ indvirkning på virksomhedens driftsresultater, siger administrerende. direktør Niels Jørgen Villesen i pressemeddelelsen.

Blandt andet var Ticans fabrik i Brørup i en længere periode blokeret for salg til Kina som følge af corona.

Store investeringer

På den positive front fremhæver Niels Jørgen Villesen, at Tican har gennemført "store og vigtige investeringer" i 2020, primært på fabrikken i Thisted.

Her er der indsat nye robotter på slagtekæderne samt foretaget udvidelse af kølerum til håndtering af den øgede produktion. I Thisted er der også opkøbt en lang række naboejendomme, hvor arealerne nu er ryddet, og på dele heraf er der opført et indfrysningsanlæg med en kapacitet på 300 tons grisekød i døgnet.

2021 er ifølge direktøren begyndt godt. Tican følger de lagte budgetter og forventer et positivt resultat for året.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078