23948sdkhjf

Pizzakæde med kæmpeunderskud: Helt efter planen

Pizzakæden Ild Pizza, der i lyntempo har åbnet 15 pizzeriaer fortrinsvis i Jylland, tabte næsten fem millioner kroner i 2020.

Året før, i kædens første regnskabsår, var der et minus på næsten fire millioner.

Tallene forskrækker dog ikke ejerne, som i regnskabet skriver, at selskabet forventer at fortsætte ekspansionen ved at åbne 15-20 nye restauranter/takeaway-butikker i 2021.

- Årets resultat har båret præg af en ambitiøs vækstplan med fortsat investering i produkt- og
konceptudvikling samt etablering af de næste 10 restauranter m.v. Årets resultat er i
overensstemmelse med ledelsens forventninger, hedder det i ledelsens kommentarer.

- Det forventes ikke, at covid-19 vil medføre negative konsekvenser for selskabet i dets fremadrettede vækstplaner, står der også.

- Det er dyrt

Til Århus Stiftstidende siger medstifter Anders Grønborg, at alt kører fuldstændig efter planen.

- Det er dyrt at åbne nye butikker. Hvis man vil lave en stor kæde, så koster det desværre lidt penge i starten. Vi vidste godt, at vi ikke ville have en positiv bundlinje sidste år, fastslår han.

Anders Grønborg grundlagde Ild Pizza i 2019 sammen med Esben Mols Kabell, efter at makkerparret havde solgt deres printssucces Lasertryk.dk til en tysk kapitalfond for et trecifret millionbeløb.

De har siden fået Younes Deaibes med i ejerkredsen. Han er driftschef og fortalte i oktober til Food Supply, at Ild Pizza fortsat er godt på vej mod at indfri de tidligere udmeldte ambitioner om at åbne 50 steder i løbet af fem år og gerne 100 på længere sigt.

- Målet er selvfølgelig 100, og det tror vi også på, at vi når. Men jeg kan ikke sætte et tidspunkt på, sagde driftschefen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11