23948sdkhjf

Dansk småkageproducent måtte indstille produktionen i en måned

Den danske småkageproducent Danish Speciality Foods, der sælger enorme mængder småkager under navnet Danisa, kom kun med nød og næppe ud af 2020 med sorte tal på bundlinjen.

Overskuddet efter skat i produktionsselskabet blev på cirka 95.000 kroner, hvor der året før var et plus på 3,5 millioner.

- Nedgangen skyldes primært, at vores største eksportmarked, Kina, i begyndelsen af coronakrisen jo lukkede helt ned. Vi var ikke i stand til at komme af med vores varer, når de ankom til de kinesiske havne, så vi måtte sejle dem til andre lande og få dem opmagasineret.

- Det betød, at vi holdt en produktionspause på fire-fem uger på fabrikken i Støvring, fortæller direktør Erik Bresling.

Han oplyser, at bortset fra nogle få råvarer gik der ikke noget til spilde, idet småkagerne har en ret lang holdbarhed, og salget nu er oppe i gear igen.

Småkagefabrikken i Nordjylland producerer udelukkende til Kina, Vietnam og Hong Kong, mens Danish Speciality Foods' anden småkagefabrik, der ligger i Jakarta i Indonesien, koncentrerer sig om resten af verden. 

Fordelingen af produktionen svinger, men i grove træk producerer de to fabrikker nogenlunde de samme mængder, nævner direktøren.

Milliardomsætning

Ifølge Erik Bresling er Kina langt det største marked med "nok over halvdelen" af omsætningen. Han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvor meget Danish Speciality Foods omsætter, men kan gå med til at oplyse, at det er i nærheden af to milliarder kroner alene i Kina.

- Salget i både Kina og resten af verden er nu ved at være tilbage ved normale tilstande efter corona. Blandt andet havde vi et rigtig godt kinesisk nytår i februar, hvor kineserne igen måtte rejse i Kina - og så har de typisk småkager med til familien, nævner den danske småkagedirektør.

Danisa-brandet og Danish Speciality Foods er ejet af den indonesiske virksomhed Mayora, der i 2014 overtog Tylstrup Kager i Nordjylland - og som siden har droppet både Tylstrup-navnet og fabrikkens tidligere produktion af blandt andet kammerjunkere og andre kageprodukter for udelukkende at satse på butter cookies.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094